Jums prireiks:

4 porcijoms reikės:
apie 8 vidutinio dydžio bulvių,
mėsytės( pvz.jautienos, kalakutienos, kiaulienos, …kokią kas mėgsta)nedidelio gabaliuko,
1 svogūno,
šaukšto sviesto,
druskos,
pipirų maltų,
aliejaus čenakinių ištepimui.

Veiksmai:

Pirmiausiai mėsytę nusiplaunam, susismulkinam kubeliais, pabarstom druska, pipiriukais ir paliekam pastovėti, kol pasiruošim visa kita. Svogūniukus nulupam, smulkiai susipjaustom ir pakepinam svieste. Po to bulves nuskutam…, susitarkuojam, supilam svogūniukus, pagardinam tarkius druska, pipiriukais ir gražiai šaukštu dedam į aliejum išteptas čenakines taip: pusė tarkių, mėsytės, kuri truputį pasimarinavo, ir ant viršaus vėl tarkių.Tik nereikia pridėti pilnų, nes bekepant truputį viskas iškyla ir “lipa” per viršų, čenakinės turi būti uždengtos.Na ir kepam orkaitėj apie 45 min.,čia priklauso nuo dujinės viryklės, jei naujesnė, užtenka ir pusvaladžio.Galima prie galą nudengti ir palikti, kad viršus šiek tiek apskrustų, čia kaip kas mėgsta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>