Jums prireiks:
3 kg kriaušių, 4 kg cukraus, 3 stiklinės vandens, 3 šaukštai malto cinamono, 7-9 gvazdikėliai, 0,5 šaukštelio citrinų rūgšties.

Veiksmai:
Kriaušes nuplauname, nulupame ir supjaustome skiltelėmis. Skilteles 2 min. pamerkiame į parūgštintą karštą vandenį. Iš cukraus ir vandens išverdame sirupą. Į jį suberiame kriaušių skilteles. Verdame, kol skiltelės tampa skaidrios. Baigiant virti įmaišome prieskonius ir citrinų rūgštį. Karštą uogienę supilame į iškaitintus stiklainius ir atvėsusią uždarome dezinfekuotais dangteliais.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>