1 kg didelių krevečių (be galvų, jei su galvomis 1,5 kg)Krevetės su balto vyno padažu
5 česnako skiltelės
75 ml balto vyno
Citrinos griežinėlio
Kuokštelis krapų                                        

Aliejus, druska ir pipirai                                                                       

Česnaką supjaustyti plonais griežinėliais ir kepti aliejuje, kol taps šiek tiek rusvi – tada juos išimti, apibarstyti druska ir palikti pabaigai.

Aliejų, kuriame kepėte česnakus, naudoti krevetėms kepti – jis buvo persigėręs česnako aromato. Krevetes kepti, kol pradės rausti (apie 5-8 minutes). Tada įpylti vyną ir dar pakepti 5 minutes.

Gaminant apie 1 kg krevečių, visas kepimo laikas buna ne daugiau nei 15 minučių – labai svarbu neperkepti ir jų neišdžiovinti. Krevetė iškepa, kai visiškai paraudonuoja.

Iškeptas krevetes serviruokite didelėje lėkštėje kartu su jų sultimis. Apibarstytomis su anksčiau iškeptais česnako griežinėliais, pjaustytais krapais ir apšlakstyti citrinos sultimis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>