Jums prireiks:

Tešlai
250 ml (150 g) kvietinių miltų
100 g sviesto arba margarino
1,5 valgomojo šaukšto šalto vandens
½ žiupsnio druskos
½ arbatinio šaukštelio cukraus

Įdarui
300 g nuvalytų krevečių
4 kietai virti susmulkinti kiaušiniai
100 ml juostelėmis supjaustytų porų
200 ml grietinės
200 ml varškės
1-2 valgomieji šaukštai tarkuotų krienų
½ arbatinio šaukštelio druskos
½ arbatinio šaukštelio smulkiojo cukraus
410 ml želatinos

Papuošimui
100 g lukštentų krevečių
citrina
krapai

Veiksmai:

Sudėkite visas minėtas sudedamąsias dalis ir užmaišykite tešlą. Supilkite ją į riebalais išteptą kepimo formą. Palaikykite šaldytuve 30 min. Po to išimkite ir kepkite 200° temperatūroje apie 20 min. Leiskite atvėsti.

Išmirkykite želatinos lakštus šaltame vandenyje.

Įdarui gerai išplakite grietinę elektriniu mikseriu. Įmaišykite kesella, suberkite druską, cukrų.

Į masę įmaišykite krevetes, susmulkintą kiaušinį ir porą. Išmirkytą želatinos lakštą sudėkite į įdarą. Supilkite įdarą į dubenį. Patiekite su šviežiomis daržovėmis. Puikiai tiktų ir taurė atšaldyto balto vyno.

Šaltinis : http://www.dansukker.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>