Biri ryžių košė


Jums prireiks:
345 g ryžių,
725 g vandens.
35 g sviesto,
druskos.

Veiksmai:
Kruopos beriamos į verdantį pasūdyta vandenį ir verdamos ant nekarštos viryklės. Išvirusios pilamos ant rėčio ir plaunamos karštu vandeniu, nuvarvinamos. Paskui dedamos į keptuvę, užpilamos šildytu sviestu ir dedamos į orkaitę pakaitinti. Patiekiant valgyti užpilamos šiltu sviestu ar uždėjus keletą gabaliukų ant viršaus. Skanaus!

Pusrytinė ryžių košė


Jums prireiks:
2 stiklinės ryžių
9 stiklinės vandens (pieno)
3 šaukštai sviesto
1 šaukštas cukraus
2 šaukšteliai cinamono

Veiksmai:

Ryžius nuplauti šaltu vandeniu ir suberti į neribotą kiekį verdančio vandens, užvirti ir nuplauti per koštuvą. Kol nuvarvės ryžiai, užkaisti 9 stiklines vandens (pieno) ir iš karto suberti ryžius. Verdant dažnai maišyti, kad neprisviltų. Nukėlus nuo ugnies uždengti ir palaikyti keletą minučių, kad pilnai išbrinktų. Kol brinksta, išlyditi sviestą su cukrumi ir cinamonu. Įdejus ryžių lėkštutę, užpilti padažu. Skanaus ! 

Stambių kruopų grikinė košė


Jums prireiks:
400g grikių krupų
2 šaukštai sviesto
1 šaukštelis druskos

Veiksmai:
Kruopas nusijoti ir suberti į puodą, įdėti sviestą, druską, užpilti verdančio vandens, tiek, kad tik pasemtų kruopas. Išmaišyti, uždengti puodą ir pastatyti į karštą krosnelę tirms valandoms. Puodą reiktų pasatyti ant keptuvės su vandeniu, kad neprisviltų. Kai paviršiuje susidarys kieta plutelė, puodą apversti ir palikti krosnelėje. 

Manų košė su vaisiais


Jums prireiks:

50 g manų kruopų,
185 g pieno,
vanilės,
10 g sviesto,
20 g cukraus,
0,25 kiaušinio,
10 g riešutų,
60 g šviežių arba 45 g konservuotų vaisių,
50 g abrikosų padažo,
druskos.

Veiksmai:

Piene išvirkite tąsią manų košę su trupučiu druskos ir cukraus. Į karštą košę, greitai ją maišydami, sudėkite nešildytą sviestą, su cukrum išplaktą kiaušinio baltymą, kiaušinio trynį, vanilę ir kapotus riešutų branduolius. Masę dėkite į riebalais išteptą keptuvę, viršų sulyginkite, apibarstykite cukrum i ir pastatykite 5 – 7 minutėms į karštą orkaitę.
Patiekdami ant košės uždėkite virtų arba konservuotų vaisių, apibarstykite kapotais
riešutais, užpilkite abrikosų padažu arba vaisių sunka. Skanaus !

Kvietinių kruopų košė su vaisiais ir medumi


Jums prireiks:

50 g kvietinių kruopų, 30 g džiovintų slyvų, 20 g džiovintų abrikosų, 20 g razinų, 100 ml. pieno, 20 g sviesto, 5 g cukraus, 30 g medaus.

Veiksmai:

Kvietines kruopas nuplikyti verdančiu vandeniu, suberti į verdantį pieną, įdėti cukraus, 10 g sviesto ir virti, kol sutirštės. Po to suberti nuplautus vaisius, puodą sandariai uždengti ir valandai pastatyti į orkaitę. Išvirusią košę apipilti sviestu. Atskirai patiekti medų.

Receptą atsiuntė Alma

Tiršta ryžių košė su pienu


Jums prireiks:
1,3 stiklinės ryžių,
pienas,
sviestas,
uogienė,
vaisių sirupas.

Veiksmai:
Ryžius gerai išplaukite šaltu vandeniu, dėkite į verdantį vandenį. Užvirinę vieną kartą, nusunkite per koštuvą ir perpilkite šaltu vandeniu. Kai vanduo nuvarvės, ryžius dėkite į 6 stiklines karšto, bet neverdančio vandens arba pieno. Virdami dažnai maišykite, kad neprisviltų. Galite įdėti šaukštą ar daugiau sviesto. Išvirę košę sudėkite į pusdubenį, padailinkite uogiene, užpilkite vaisių sirupu.

Ryžių košė pusryčiams


Jums prireiks:
1,3 stiklinės ryžių,
pienas,
sviestas,
cukrus,
cinamonas

Veiksmai:
Ryžius gerai išplaukite šaltu vandeniu, dėkite į verdantį vandenį. Užvirinę vieną kartą, nusunkite per koštuvą ir perpilkite šaltu vandeniu. Kai vanduo nuvarvės, ryžius dėkite į 6 stiklines karšto, bet neverdančio vandens arba pieno. Virdami dažnai maišykite, kad neprisviltų. Galite įdėti šaukštą ar daugiau sviesto.

Pieniška ryžių košė


Jums prireiks:
220 g ryžių,
500 g vandens,
330 g pieno,
30 g cukraus,
druskos.

Veiksmai:
Į verdantį pasūdytą vandenį pilkite cukrų, ryžius ir maišant pavirkite 20 minučių. Tada supilkite pieną, išmaišykite ir statykite puodą į orkaitę 30-čiai minučių.
Patiekiant galite pagardinti cinamonu, sviestu ar tarkuotomis citrinos žievelėmis.

Košė su svogūnais


Jums prireiks:

0,5 kg bulvių,
4 svogūnai,
0,5 stiklinės pieno,
1 kiaušinio trynys,
3 – 4 malti kalendrų grūdeliai ar truputis maltų pipirų,
druska.

Veiksmai:
Nuskustas bulves ir svogūnus išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite, sugrūskite, supilkite karštą pieną, įdėkite trynį, prieskonius. Užbarstykite susmulkintais krapais.