Jums prireiks:

 1kg pomidorų, truputis krapų,truputis petražolių, lauro lapų, 1vnt gvazdikėlių, 2L vandens, 4 šaukštai druskos, 2 šaukštai cukraus.

 

Veiksmai:
Prinokusius pomidorus nuplaukite virintu vandeniu, sudėkite į trilitrinį (arba į kitokius, kaip patogiau) stiklainį. Išvirkite marinatą iš nubrauktų šaukštų druskos, vandens, cukraus, prieskonių. Marinatą užpilkite ant pomidorų, kad juos visus apsemtų. Uždenkite dangteliu ir palaikykite taip 15 min. Tuomet marinatą nupilkite, vėl užvirinkite, vėl užpilkite pomidorus ir užsukite su pavirintais dangteliais. Stiklainį apverskite ir leiskite ataušti. Norintiems rūgštelės, į marinatą galima įpilti 3 šaukštus acto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>