Jums prireiks:

 1kg grybų, 100g aliejaus, 3vnt. pomidorų, 5vnt. kvapniųjų pipirų, 

 

Veiksmai:
Vienam kilogramui šviežių grybų imama 100 g aliejaus , 2—3 pomidorai , 5 kvapieji pipirai. Jei dedama svogūnų, pipirų nereikia. Svogūnų galima dėti 1—5 galveles. Druskos beriama pagal skonį. Švariai nuvalyti ir nuplauti baravykai (gali būti ir kiti grybai) supjaustomi gabaliukais ir sudedami į puodą. Kieti, sveiki pomidorai nulupami ir, išėmus sėklas, supjaustomi kubeliais. Grybai kaitinami be vandens, iki liks ketvirtadalis sulčių, tada sudedama pomidorai , kvapieji pipirai, įpilama aliejaus ir verdama ant mažos ugnies 10 minučių, atsargiai maišant. Po to karšti grybai sudedami į paruoštus stiklainius, pridengiami dangteliais ir kaitinami 100°C temperatūroje puode su vandeniu pirmą dieną 40 minučių, antrą dieną — 20 minučių, po to sandariai uždaromi. Grybus galima užkonservuoti ir su svogūnai s, pomidorai s bei aliejumi. Tik tada supjaustyti svogūnai kartu kaitinami su grybais, o vėliau dedami pomidorai , aliejus, druska ir truputis rūgšties. Vietoj pomidorų galima vartoti pomidorų padažą arba sultis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>