Kiaulės galva su kopūstais


Jums prireiks:
Kiaulės galva,
1.1 l raugintų kopūstų,
2.morka,
3.svogūnas,
4.taukų,
5.prieskonių kiaulienai,
6.pipirų,
7.druskos.

Veiksmai:
Kiaulės galvą sukapoti, sudėti į puodą, suberti prieskonius, druską,
pipirus ir šutinti 1 valandą. Svogūną pakepinti su morka. Raugintus
kopūstus ir pakepintas daržoves sudėti į puodą su kiaulės galva ir
troškinti. Patiekti su bulvėmis. Skanaus!

Kukuliai su fermentiniu sūriu


Jums prireiks:
1.500 g maltos kiaulienos,
kiaušinis,
džiūvėsėlių,
2.5 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio,
petražolių lapelių,
skiltelė česnako,
druskos,
pipirų,
aliejaus.

Veiksmai:
Į mėsą suberti džiūvėsėlius, petražolių lapelius, sūrį, sukapotą
česnaką, pipirus, druską ir gerai išmaišyti. Padaryti kukulius. Puode
virti kukulius 20 minučių. Patiekti su makaronais. Skanaus!

Keptas kumpis


Jums prireiks:

1.800 g kiaulienos kumpio,
2.100 g lašinių,
3.pipirų,
4.lauro lapelis,
5.gvazdikėlių,
6.česnako,
7.druskos.

Veiksmai:

Kumpyje pradurti skylutes ir įdėti česnako, lašinukų, gvazdikėlių,
pipirų. Tada įtrinti druska. Į indą įpilti 3 šaukštus vandens ir
kumpį kepti orkaitėje 1 – 2 valandas. Patiekti su marinuotomis
daržovėmis ir bulvėmis. Skanaus!

Kepsneliai su konservuotais persikais


Jums prireiks:
1.600 g kiaulienos kumpio,
2.pipirų,
druskos,
3.aliejaus,
4.skardinė konservuotų persikų,
5.šaukštas sojos padažo,
6.2 šaukšteliai garstyčių.

Veiksmai:

Mėsą supjaustyti, apibarstyti pipirais ir 3 minutes pakepinti
aliejuje. Persikus supjaustyti. Supilti persikų sultis, soją,
garstyčias ir išmaišyti. Šiuo padažu apipilti mėsą ir troškinti 6
minutes. Tada mėsą sudėti į lėkštę, užpilti padažu ir apdėti persikų
gabaliukais. Patiekti su ryžiais. Skanaus!

Muštiniai su aštriu padažu


Jums prireiks:

1.500 g nugarinės,
2.aliejaus.
Padažui:
3.2 svogūnai,
4.2 šaukštai acto,
5.2 kornišonai,
6.šaukštas garstyčių,
7.aliejaus,
8.šaukštelis baziliko,
9.pipirų,
10.druskos.

Veiksmai:
Mėsą supjaustyti ir išmušti kūjeliu. Tada apkepinti.
Paruošti padažą: aliejų, kuriame kepė mėsa įkaitinti, įpilti šaukštą
šviežio aliejaus ir pakepinti svogūnus. Tada įpilti acto ir viską
virti 2 minutes. Po to pasūdyti, įberti pipirų, baziliko ir dar
pavirti. Muštinius įdėti į padažą ir 30 minučių patroškinti. Likus 5
minutėms iki pabaigos sudėti supjaustytus kornišonus ir garstyčias.
Patiekti su grikių koše. Skanaus!

Šoninės vyniotinis


Jums prireiks:

1.500 g kiaulienos šoninės,
2.150 g raugintų kopūstų,
3.2 pomidorai,
4.svogūnas,
5.šaukštas garstyčių,
6.šaukštas pomidorų padažo,
7.stiklinė sultinio,
8.aliejaus,
9.lauro lapelis,
10.2 kadagio uogos,
11.maltų pipirų,
12.kvapniųjų pipirų,
13.saldžios paprikos miltelių,
14.druskos.

Veiksmai:

Mėsą supjaustyti ir išmušti kūjeliu, aptepti garstyčiomis, pipirais,
paprikos milteliais, pasūdyti.
Paruošti įdarą: pomidorus nuplikyti, supjaustyti ir sudėti į
prikaistuvį. Suberti supjaustytą svogūną, pomidorų tyrę ir
patroškinti. Paskui sudėti raugintus kopūstus ir išmaišyti.
Ant mėsos gabalų dėti paruošto įdaro ir susukti su siūlu. Juos apkepinti aliejuje, įpilti sultinio, įmesti kadagio uogų, troškinti
40 minučių. Patiekti su daržovėmis. Skanaus!

Kaubojų kepsnys


Jums prireiks:

125 g kiaulienos taukų,
1 šaukštas druskos,
1/2 šaukštelio maltų uoginių paprikų,
2 kg jautienos,
125 g sviesto,
100 ml acto pagardinto peletrūnais,
1 stiklinė raudonojo vyno,
50 g tarkuotų svogūnų,
2 šaukštai vorčesterio padažo.

Veiksmai:

60 g taukų sumaišyti su druska bei uoginėmis paprikomis ir šiuo mišiniu įtrinti mėsa, Likusius taukus (65 g) ir sviestą sukrėsti į 100 ml karšto vandens ir sudėti kitus marinato komponentus. Mėsą dėti į marinatą, laikyti šaltai ir porą kartų per dieną apversti. Kepsnį ant grotelių kepti 40 minučių,
po to 10 minučių palaikyti marinate ir dar 20 minučių kepti ant grotelių.
Tai pakartoti kelis kartus. Mėsą pašauti j orkaitę, įkaitintą iki 175°C ir kepti 30 minučių, dažnai laistant marinatu. Padažui marinato likučius pavirinti su kepsnio sultimis. Marinuoti 2 dienas. Jei mėsa kepama ant groteliŲ virš silpnos ugnies, ji įgauna ypatinga aromatą. Jei kam trūksta kantrybės, gali mėsa kepti ant stipresnės ugnies, ir tuomet kepsnys išliks sultingas. Skanaus!

Naminės dešrelės


Jums prireiks:
800 g kiaulienos,
2 svogūnai,
česnako, pipirų, druskos,
truputis sultinio,
žarnų,
stiklinė kmynų padažo.

Veiksmai:

Mėsa sumalama mėsmale, pridedama prieskonių, susmulkinto česnako, supjaustytų svogūnų, druskos ir truputį sultinio ar vandens (jeigu masė kieta). Viskas labai gerai išminkoma ir nekietai sukemšama į žarnas. Dešrelės persukamos porcijomis ir verdamos truputį pasūdytame vandenyje, o išimtos apkepinamos ir tiekiamos su bulvių koše bei kmynų padažu. Atskirai duodama troškintų kopūstų. Skanaus!

Medžiotojų kepsnys


Jums prireiks:
800 g kiaulienos,
druskos,
džiūvėsėlių,
2 šaukštai sviesto,
1 kiaušinis,
riebalų kepimui.
Įdarui:
150 g kiaulienos faršo,
4 svogūnai,
1 šaukštelis riebalų ,
pipirų, druskos. 

Veiksmai:

Kiauliena supjaustoma tokiais gabalėliais kaip karbonadui, gerai išmušama ir pasūdoma. Svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami riebaluose. Į faršą sudedami kepti svogūnai, druska ir pipirai. Ant mėsos dedamas įdaras, ir suteikiama apvali forma. Gaminys pavilgomas plaktame kiaušinyje, apvoliojamas džiūvėsėliuose ir kepama riebaluose. Tiekiama užpilus sviestu su bulvėmis. Skanaus!

Kiaulienos muštiniai su ananasais


Jums prireiks:

Kiaulienos muštiniai,
1 šaukštelis aštriųjų garstyčių,
1/4 šaukštelio pipirų,
200 g konservuotų ananasų,
100 g sūrio,
1 kiaušinis,
1 šaukštelis druskos,
miltų ir džiūvėsėlių,
4 šaukštai aliejaus,
Puošimui:
4 citrinos griežinėliai,
petražolių šakelės.

Veiksmai:

Mėsos gabalėlius šiek tiek pamušti, įtrinti druska ir pipirais, aptepti garstyčiomis. Mažus mėsos gabaliukus įpjauti ir prikimšti ananasų bei sūrio. Ant didesnių mėsos gabalėlių uždėti įdaro, užlenkti kepsnio kraštus ir susmeigti mediniu šipuliuku. Kiaušinį išplakti su druska ir 3 šaukštais vandens. Muštinius suvilgyti kiaušinio pakinyje, pavolioti miltuose, dar sykį
pamerkti į kiaušinio plakinį ir paspaudžiant apvolioti džiūvėsėliuose. Keptuvėje ant kaitrios ugnies pakaitinti aliejų, muštinius po 1 minutę apkepinti iš abiejų pusių. Sumažinti ugnį ir kepti, kol gražiai parus. Ant lėkštės sudėtus muštinius papuošti citrinos griežinėliu ir petražolės šakele. Skanaus!