Guliašas

Reikės:Guliašas
kiauliena mentė, 600 g
taukai (kiaulių) 40 g
svogūnai didelis, 1 vnt.
česnakai 1 skiltelė
paprika raudona, 1 vnt.
rauginti kopūstai 400 g
grietinėlė 150 ml
kvietiniai miltai 40 g
pomidorų pasta 1 valgomasis šaukštas
kmynai 1 arbatinis šaukštelis
paprika malta, 1 valgomasis šaukštas
druska
juodieji pipirai malti.

Nuplautą ir nusausintą mėsą supjaustykite gabalėliais. Susmulkinkite svogūną,sutrinkite česnaką. Ištirpinkite keptuvėje riebalus ir pakepkite svogūną (turi apskrusti). Tada sudėkite mėsą. Kai ši kepama pabals, sudėkite česnaką, pomidorų pastą ir suberkite kmynus. Kepdami toliau, įberkite druskos, pipirų ir maltos paprikos. Užpilkite šiek tiek vandens ir uždengę troškinkite ant mažos ugnies 30 minučių.
Sudėkite raugintus kopūstus ir troškinkite toliau (20 minučių). Tuo metu juostelėmis supjaustykite saldžiąją papriką ir, kai mėsa suminkštės, sudėkite ją į troškinį. Galiausiai supilkite su miltais sumaišytą grietinėlę ir maišydami troškinkite dar apie 10 minučių (iki sutirštės). Jei reikia, įberkite dar druskos, pipirų ir nuimkite troškinį nuo ugnies.
Skaniausia valgyti su virtomis bulvėmis ir grietine.
Skanaus!

Ispaniški mėsos kukuliai

Ispaniški mėsos kukuliaiIspaniški mėsos kukuliai su lengvu pomidorų ir saldžiųjų paprikų padažu.

4 porcijos, gaminami 45 min.

0,5 kilogramo jautienos,
0,5 kilogramo kiaulienos,
1 kiaušinis, 50 gramų šviesios duonos,
0,5 stiklinės pieno,
6 – 8 petražolių šakelės,
2 skiltelės česnako,
juodųjų maltų pipirų, druskos.
sauja kedro riešutų,
miltų,
alyvuogių aliejaus kepimui.

Padažui:
6 – 7 pomidorai,
2 saldžiosios paprikos.

Užmerkite duoną piene, paskui nuspauskite. Nulupkite, susmulkinkite česnaką. Petražoles nuplaukite, smulkiai supjaustykite. Jautieną ir kiaulieną sumalkite mėsmale. Paskui sudėkite į faršą druskos, juodųjų maltų pipirų, kiaušinį, piene išmirkytą duoną, petražoles, česnaką, riešutus, gerai išmaišykite ir palikite pusvalandžiui pastovėti.
Suformuokite iš faršo kiek didesnius už graikinį riešutą rutuliukus (rankas pamirkykite į šaltą vandenį), apvoliokite miltuose.
Apkepkite rutuliukus alyvuogių aliejuje, kol susidarys apskrudusi plutelė (tokius kukulius netgi galima užšaldyti).
Dideliame puode su alyvuogių aliejumi apkepkite susmulkintas paprikas, sudėkite per sietelį pertrintus pomidorus, įberkite druskos. Patroškinkite 3 – 5 min. ant vidutinio kaitrumo viryklės. Sudėkite į padažą kukulius, patroškinkite dar 10 – 15 min.

Andalūzijos sklindžiai

Reikės:Andalūzijos sklindžiai

Pakelio šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos,
mažo svogūno,
150 g maltos mėsos,
kelių šaukštų alyvuogių aliejaus,
šaukšto pomidorų padažo,
10 paprikomis įdarytų alyvuogių,
2 kiaušinių trynių,
kelių šaukštelių pieno,
šaukštelio mairūno,
druskos,
maltų pipirų,
sezamų sėklų,
margarino skardai tepti.

Veiksmas:

Tešlą atitirpinti. Svogūną susmulkinti, sumaišyti su mėsa, gardinti prieskoniais, tada berti viską į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir maišant kepti 1 – 2 minutes. Kai mėsa bus biri, krėsti pomidorų padažą, pridėti griežinėliais pjaustytas alyvuoges ir pakepti dar kelias minutes.

Atitirpusią tešlą plonai iškočioti ant miltais pabarstyto stalo. Stikline išspausti apvalius blynelius. Ant pusės blynelių dėti po šaukštelį atvėsusio įdaro, uždenkti likusiais blyneliais. Kraštus patepti pieno ir kiaušinio plakiniu ir gerai užspausti. Aptepti likusiu plakiniu, pabarstyti sezamais ir dėti ant margarinu pateptos skardos.
Kepti 15 – 20 minučių iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Žurnalo “Darbštuolė” receptas.

Šoninė, įdaryta vištiena


Jums prireiks:

  • 1,5 kg šoninės
  • 300 g vištienos
  • Mėsos prieskoniai

Veiksmai:

Maždaug 1,5 kg šoninės ir 300 g vištienos įtrinti prieskoniais ir palikti parai šaldytuve.

Tuomet šoninės gabalą įpjauti (pradurti) peiliu kiaurai ir į kiaurymę įkišti vištienos juostelių (maždaug piršto storio).

Kepti maždaug valandą orkaitėje, įkaitintoje iki 180–200 °C.

Kiaulienos šonkauliukai troškinti aluje


Jums prireiks:

Kiaulienos šonkauliukai   1 kg
Šviesus alus                   1 l
Svogūnas                       1 vnt
Česnakas                        3 skiltelės
Alyvuogių aliejus            50 ml
Druska
Juodieji pipirai

Veiksmai:

Į puode įkaitintą aliejų sudėti smulkintus svogūną ir česnaką, šonkauliukus ir apakepinti. Apkepinus dadėti prieskonius ir pripilti alaus kol apsems. Troškinti 50 min ant silpnos ugnies.

Troškinta kiauliena garstyčių ir grybų padaže


Jums prireiks:

Gabalas neriebios kiaulienos
Pora skiltelių česnako
Šaukštas garstyčių padažo
Svogūno
Saujelės šviežių arba džiovintų grybų
2 šaukštų majonezo
Šaukštelio miltų

Veiksmai:

Supjaustykite mėsą nemažais gabaliukais ir pakepinkite šiek tiek su svogūnais. Po to sudėkite į puodą, įpilkite virinto vandens tiek, kad apsemtų mėsą, įdėkite kelias skilteles peiliu suspausto česnako, pora šaukštų majonezo, pora lauro lapelių, šaukštą garstyčių padažo, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Troškinkite apie 40min. Po to sudėkite grybus, jei reikia, dar įpilkite šiek tiek virinto vandens, įberkite šaukštelį miltų ir dar patroškinkite 10 min.

Cukinija įdaryta malta kiauliena


Jums prireiks:
Vidutinio dydzio cukinija
500g maltos kiaulienos
2 vidutinio dydzio svogunai
200g/300g fermentinio surio prieskoniu(pagal skoni)
folijos kepimui

Veiksmai:
Cukinija nulupti,supjaustyti griezineliais(tokio dydzio kad y vidu tvirtai ysidetu malta kiauliena,kad nekristu),isimti seklas ir nuplauti. I malta kiauliena sudeti smulkiai pjaustytus svogunus,prieskonius ir viska ismaisyti. Kiek griezineliu,tiek atpjauti gabalu folijos.Ant folijos deti cukinijos griezineli,tada malta kiauliena ant virsaus apibarstyti tarkuotu fermentiniu suriu ir folija uzsukti,kad neisbegtu is kepsniuku sultys kada iskeps.Ir taip ydaryti visus cukinijos griezinelius,juos sudeti i kepimo forma ir kepti 200 laipsniu karstumo orkaiteje apie valanda

Pjausniai su skrebučiais


Jums prireiks:
1.500 g kiaulienos,
2.2 bandelės,
3.2 šaukštai džiūvėsėlių,
4.2 šaukštai miltų,
5.2 kiaušiniai,
aliejaus,
pipirų,
druskos,
raudonėlio.

Veiksmai:
Mėsą supjaustyti ir išmušti kūjeliu. Pasūdyti. Bandeles supjaustyti.
Miltus sumaišyti su prieskoniais, kiaušinius paplakti šakute.
Kepsnius pavolioti miltuose ir kiaušinyje, po to džiūvėsėliuose ir
bandelių gabaliukuose (kad apliptų) ir kepti, kol pagels. Patiekti su
bulvėmis. Skanaus!

Maltiniai „Siurprizas“


Jums prireiks:
1.600 g maltos kiaulienos,
bandelė,
2.0,5 stiklinės pieno,
svogūnas,
3.5 gabaliukai marinuoto moliūgo,
4.100 g fermentinio sūrio, 5.80 g kumpio,
kiaušinis,
džiūvėsėlių,
aliejaus,
šaukštas pomidorų padažo,
pipirų,
druskos.

Veiksmai:
Į mėsą sudėti piene išmirkytą bandelę, supjaustytą svogūną, įmušti
kiaušinį, pasūdyti, įberti pipirų, išmaišyti. Gautą masę padalinti i
paplotėlius.
Sūrį supjaustyti. Ant mėsos gabaliukų uždėti kumpio ir sūrio,
gabaliuką moliūgo, tada vėl kumpio ir sūrio. Kiekvieną kepsnelį
pavolioti džiūvėsėliuose ir 25 minutes kepti aliejuje. Likus kelioms
minutėms iki kepimo pabaigos, uždėti dar po gabaliuką sūrio su
pomidorų padažu. Patiekti su bulvėmis. Skanaus!

Berlynietiška nugarinė


Jums prireiks:
1.700 g rūkytos kiaulienos nugarinės,
stiklinė greitinės,
2.3 svogūnai,
3.2 morkos,
4.2 šaukštai raudono vyno,
šaukštas miltų,
lauro lapelis,
šaukštelis kmynų,
pipirų,
druskos.

Veiksmai:
Į įndą sudėti nugarinę, svogūnus, morkas, lauro lapelį ir kmynų.
Kepti orkaitėje 30 minučių. Išimtą mėsą suvynioti į foliją ir palikti
keletą minučių orkaitėje. Kepsio skystį perkošti ir supilti vyną bei
miltus, įberti pipirų, druskos ir užvirti. Tada įdėti grietinės. Mėsą
supjaustyti ir užpilti padažu. Skanaus!