Jums prireiks:
1.600 g sluoksniuotos kiaulienos,
2.2 stiklinės džiovintų žirnių arba pupų,
3.1 litras vandens,
4.druskos,
5.pipirų,
6.šiek tiek rūkytos kiaulienos odelės,
7.2 svogūnai,
8.1 petražolės šaknis,
9.gabalėlis morkos,
10.2 šaukštai obuolių sulčių arba 2 pomidorai. 

Veiksmai:

Žirnius ir pupas perrinkti ir 6-8 valandas mirkyti. Pupoms reikia įpilti daug vandens. Kai jos išbrinks, vandenį nupilti. Ant troškintuvo dugno sudėti mėsą, ant jos – rūkytos kiaulienos odelę, žirnius arba pupas ir prieskonines daržoves, įpilti vandens, kad vos apsemtų produktus, pagardinti (troškinant su pupomis, įpilti rugščių sulčių arba įdėti pomidorų). Troškinti ant mažos ugnies 2-2,5 valandos. Paskui mėsą išimti, supjaustyti plonais griežinėliais ir vėl sudėti atgal į troškintuvą. Patiekti su rūgščiu pienu arba grietine, grietinės padažu, raugintais agurkais arba daržovių salotomis. Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>