Jums prireiks:

1,5 kg kiaulienos išpjovos, 1 stiklinė supjaustytų džiovintų abrikosų , 3/4 stiklinės apelsinų sulčių, 0,5 stiklinės abrikosų nektaro, pusės citrinos sultys, 1 šaukštas medaus, 1/4 šaukšto cinamono.

Veiksmai:

Sumaišyti visus komponentus, išskyrus mėsą. Troškinti 8 – 10 min, nustačius maksimalų galingumą, kol abrikosai suminkštės, maišant 2-3 kartus. Išimti citrinos žievelę. Pagamintą tyrę padėti į šalį. Perdėti į skardą mėsą ir užpilti pusė kiekio tyrės. Kraštus uždengti aliuminio folija. Kepti 5 min, nustačius maksimalų galingumą. Sumažinti galingumą iki 70 %. Kepti 25 – 40 min., kol temperatūra pakils iki 75°C užpilant 2 – 3 kartus abrikosų tyre, po 15 min. nuimti foliją. Palaikyti uždengtą folija 10 – 15 min., kol vidaus temperatūra pasieks 82 – 85 °C. Mėsą užpilti likusia abrikosų tyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>