Jums prireiks:
1.800 g žuvies filė,
druskos, citrinos sulčių,
2.200 g virtų grybų,
3.1 svogūnas,
gabalėlis petražolės,
4.1 stiklinė grybų arba žuvų sultinio,
5.2 šaukštai sviesto arba margarino,
6.1 raugintas agurkas,
7.1 stiklinė grietinės padažo, maltų džiūvėsėlių.

Veiksmai:
Žuvies filė pasūdyti ir apšlakstyti citrinos sultimis. Savo sultyse arba vandenyje išvirtus grybus smulkiai sukapoti, sumaišyti su griežinėliais supjaustytu svogūnu ir petražole ir plonu sluoksniu uždėti ant žuvies filė. Filė suvynioti ir surišti 15 cm ilgio siūlais. Formą arba ugniai atsparų indą patepti riebalais, sudėti vyniotinius, juos apdėlioti sviesto gabalėliais, apipilti grybų arba žuvų sultiniu, į tarpus tarp vyniotinių įdėti plonų rauginto agurko griežinėlių. Vyniotinius užpilti tirštu grietinės padažu, apibarstyti džiūvėsėliais ir 7 minutes kepti orkaitėje, kad kaistų iš viršaus. Vyniotiniai turi šiek tiek parausti. Kai jie iškeps, siūlus nurišti. Patiekti su virtomis bulvėmis arba ryžiais. Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>