Jums prireiks:
1 puodelis ilgagrūdžių ryžių;
2 puodeliai vandens; ½ arb. šaukštelio druskos;
2 valg. šaukštai saulėgrąžų aliejaus;
3 gerai išplakti kiaušiniai;
½ puodelio kubeliais supjaustyto kumpio arba kitos mėsos;
¾ puodelio šaldytų daržovių mišinio (morkų, žirnelių, kukurūzų);
2 supjaustyti svogūnai;
2 valg. šaukštai sojos padažo;
½ arb. šaukštelio linų sėmenų aliejaus;
¼ puodelio skrudintų linų sėmenų.

Veiksmai:
Nuplaukite ryžius. Puode užkaiskite vandenį, įberkite druskos ir palaukite, kol vanduo užvirs. Supilkite ryžius ir virkite apie 20 minučių, retkarčiais pamaišydami šakute. Nupilkite vandenį ir leiskite ryžiams pilnai atvėsti. Nedidelėje troškintuvėje pašildykite saulėgrąžų aliejų , supilkite kiaušinius ir leiskite jiems truputį pakepti. Sudėkite biriai išvirtus ryžius ir kruopščiai išmaišykite, kad visi ryžiai pasidengtų kiaušiniu. Suberkite mėsos kubelius, daržoves ir svogūnus. Mišinį nuolat maišydami patroškinkite apie 4 minutes. Įpilkite sojos padažą, linų sėmenų aliejų ir linų sėmenis. Pilnai uždenkite troškintuvės dangtį ir dar pakepkite apie 3 minutes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>