Jums prireiks:

4 žali obuoliai
1/2 stiklinės smulkiai kapotų datulių
šaukštas smulkintų graikinių riešutų
šaukštas tarkuotų citrinos žievelių
pusė stiklinės vandens
1/2 stiklinės lipnaus rudojo cukraus
30g sviesto
1/4 šaukštelio malto cinamono
1/4 šaukštelio malto muskato riešuto, ledų ar išplaktos grietinėlės

Veiksmai:

1.Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Obuolius nulupkite ir atsargiai išpjaukite sėklalizdžius.
2.Į dubenį suberkite datules, graikinius riešutus, citrinos žieveles ir kruopščiai išmaišykite. Mišinį sudėkite į obuolių vidų.
3.Obuolius sudėkite į skardą pyragams kepti. Į mažą priakistuvį įpilkite vandens, sudėkite rudąjį cukrų, sviestą, cinamoną, muskato riešutą ir užvirinkite. Mišinį užpilkite ant obuolių . Kepkite apie 1/4 valandos, retkarčiais palaistydami obuolius skysčiu. Į stalą pateikite karštus su vanilinais ledais arba plakta grietinėle.

Receptą atsiuntė Alma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>