Jums prireiks:

1.1 kg jautienos minkštimo,
2.druskos, pipirų,
3. 50 g riebalų,
4.1 morka,
5.1 svogūnas.
Padažui:
6.1 šaukštas miltų, 7.100 g grietinėlės, aštraus padažo arba raudonojo rūgštaus vyno.
I įdarui: 
8. smulkiai sukapotas svogūnas, 9.3 nedideli, šiaudeliais supjaustyti marinuoti agurkai, 10.100 g strypeliais supjaustytų rūkytų lašiniukų.
II Įdarui:
11.100 g kepenų pašteto,
12.5—6 nuvalytos ir supjaustytos kilkės,
13.2 supjaustyti porai.

Veiksmai:

Minkštimą (nugarinę arba šlaunies mėsą) apipjaustyti aštriu peiliu , kad būtų plokščias lygus gabalas, išmušti, įtrinti druska, pipirais ir uždėti kurio nors įdaro. Jeigu dedamas antrasis įdaras, kepenų paštetą prieš tai sumaišyti su supjaustytomis kilkėmis. Mėsą stipriai suvynioti, surišti virvele ir ,iš visų pusių apkepinti įkaitintuose riebaluose, paskui įpilti 2 stiklines karšto vandens arba mėsos sultinio, sudėti nuvalytas supjaustytas prieskonines daržoves ir uždengus retkarčiais pavartant ištroškinti. Ištroškintą vyniotinį išimti iš padažo. Į padažą įberti miltų, dar 5 minutes pavirinti, perkošti ir įpilti grietinėlės. Pagardinti aštriuoju padažu arba vynu.
Nurišus virvelę, vyniotinį supjaustyti aštriu peiliu plonais griežinėliais, sudėti juos į dubenį ir patiekti su virtomis bulvėmis, virtais žiediniais kopūstais ir morkomis. Padažą į stalą paduoti atskirai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>