Jums prireiks:
1.1 kg plekšnės, druskos, acto,
2.1 kiaušinis,
3.1 šaukštas miltų,
maltų džiūvėsėlių,
aliejaus arba riebalų,
4.200 g konservuotų arba 5.400 g šviežių grybų,
6.4 svogūnai,
7.2 šaukštai margarino arba sviesto, krapų arba petražolių lapelių,
8.1 obuolys arba pusė citrinos,
pomidorų arba ankštinių pipirų.

Veiksmai:
Plekšnes nuvalyti, išimti vidurius, nupjauti galvą ir pelekus, pasūdyti, pašlakstyti actu ir pusvalandį palaikyti šaltai. Paskui suvilgyti kiaušinio ir pieno mišinyje, apvolioti džiūvėsėliais ir kepti riebaluose, kol apsitrauks rausva plutele. Iškepusias žuvis sudėti į pašildytą dubenį. Gabalėliais supjaustytus grybus ir kapotus svogūnus troškinti riebaluose, kol išgaruos skystis. Pasūdyti, pagardinti susmulkintais žalumynais ir tarkuotu obuoliu arba citrinos sultimis. Ant kiekvienos žuvies uždėti po kauburėlį grybų ir papuošti žalumynais, pomidorais arba ankštiniais pipirais. Patiekti su grietinės arba pomidorų padažu ir virtomis bulvėmis. Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>