Jums prireiks:
1.1 višta,
2.2 riekelės pyrago,
3.1 šaukštas sviesto,
vištos skilvis, рirdis, kepenys,
4.1 kiaušinis,
pipirų, druskos.

Veiksmai:
Vištą paruošti. Įdarui skirtus vištos skilvį, širdį, sparnus ir kaklą pusiau išvirti. Apvirtą mėsą, pakeptas svieste kepenėles ir žalią nuimtą nuo kaulų mėsą sumalti. Į išsuktą iki purumo sviestą sudėti maltos mėsos masę, piene mirkytą pyragą, kiaušinį ir viską gerai išsukti. Pridėti pagal skonį pipirų, druskos ir po truputį pilant sultinį atskiesti, kad masė būtų tarkuotų bulvių tirštumo.
Taip paruoštą įdarą nespaudžiant sukrėsti į vištos odą, užsiūti, subadyti, kad oras galėtų išeiti, ir kepti orkaitėje 1,5 – 2 valandas. Kai paviršius gražiai apkeps, įpilti 1 stiklinę sultinio ir kas 10 – 15 minučių palaistyti kepimo metu susidariusiomis sultimis. Iškeptą vištą paslėgti. Nuo likusio sultinio nugraibyti riebalus, galima truputį atskiesti vandeniu, pavirti ir atšaldyti, kad virstų drebučiais.
Prieš patiekiant, kepsnį supjaustyti 2 cm storio griežinėliais ir sudėti į pusdubenį, kad atrodytų taip, kaip buvo nepjaustyta.Viršų papuošti drebučiais. Aplinkui apdėti pasaldytame ir parūgštintame vandenyje virtomis slyvomis ir petražolių lapeliais. Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>