Bulvių apkepas su porais

4 porcijoms reikės: Bulvių apkepas su porais

  • 500g virtų bulvių,
  • 2 porų,
  • po šaukštą aliejaus ir sviesto,
  • kiaušinio baltymo,
  • 3/4 stiklinės riebios grietinės,
  • druskos, pipirų,
  • šaukšto petražolių,
  • muskato riešuto.

Tešlai:

  • 1,5 stiklinės miltų,
  • 1/2 pakelio sviesto arba margarino,
  • trynio, 1/2 šaukštelio druskos,
  • riebalų formai.

Iš visų komponentų užmaišykite tešlą, įpylusi 2-2 šaukštus šalto vandens. 2 val. įdėkite į šaldytuvą. Porus supjaustykite. Pakepinkite aliejuje, įkaitintame su sviestu. Sudėkite griežinėliais supjaustytas bulves, grietinę, trynį, petražoles ir galiausiai sumaišykite su plaktais baltymais. Pagardinkite druska, pipirais ir muskato riešutu. Tešla išklokite riebalais išteptą formą ir subadykite šakute. Apkepkite. Sudėkite bulvių masę ir kepkite 35 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Brokolių apkepas su kiaušiniais

  •  500 g brokolių,Brokolių apkepas su kiaušiniais
  • 2 šaukštai sviesto arba margarino,
  • 5 kiaušiniai,
  • 5 šaukštai pieno,
  • 1 stiklinė grietinės,
  • smulkiai supjaustytų petražolių,
  • druskos.

Brokolius išvirus, supjaustyti stambiais gabaliukais. Keptuvėje įkaitinus šaukštą sviesto, sudėti brokolius ir užpylus kiaušinių – pieno plaktiniu, kepti orkaitėje. Patiekiant apibarstyti petražolėmis bei ištirpintu sviestu. Skanaus!

Brokolių ir varškės apkepas

  • Brokolių ir varškės apkepas1 kg brokolių,
  • 3 – 4 šaukštai pieno,
  • 50 g sviesto arba margarino,
  • 2 šaukštai miltų,1 stiklinė grietinės,
  • 1 – 2 tryniai,
  • 100 g varškės,
  • 2 šaukštai džiūvėsėlių,
  • kmynai, cukrus, druska.

Brokolius išvirti pienu užbalintame, pasūdytame ir truputį pasaldintame vandenyje. Išvirus supjaustyti gabaliukais ir sudėti į sviestu išteptą indą. Miltus pakepinti su sviestu , praskiesti grietine, maišant užvirti. Varškę su tryniais gerai išmaišyti, sudėti pravėsintą grietinės tyrę, paskaninti cukrumi, išbrinkytais kmynais, pasūdyti. Paruoštą masę užpilti ant brokolių, paviršių apibarstyti džiūvėsėliais ir kepti 20 minučių. Skanaus!