Brokolių apkepas

  • 600 g brokolių,Brokolių apkepas
  • 60 g parmezano sūrio,
  • 150 g sultinio (mėsos arba daržovių),
  • 70 g sviesto,
  • 60 g džiūvėsėlių,
  • žiupsnelio muskato.

Nuplautas brokolių galvutes sumesti į pasūdytą verdantį vandenį ir pavirti 5 minutes.
Nusunkti ir išdėlioti ant skardos.
Sultinį išmaišyti su puse sūrio kiekio, įberti muskato ir užpilti ant brokolių.
Brokolius apibarstyti likusiu sūriu bei džiūvėsėliais, apdėti sviesto gabalėliais.
Kepti 20 min 180 laipsnių karščio orkaitėje.
Skanaus.

Vokiškas varškės pyragas

Tešlos pagrindui:Vokiškas varškės pyragas

80 g sviesto,
100 g cukraus,
1 kiaušinis,
200 – 250 g miltų,
1 a. š. kepimo miltelių.

Varškės masei:

800 g liesos varškės,
50 g minkšto sviesto,
2 šaukštai grietinės,
150 g cukraus,
1,5 vanilinio pudingo miltelių,
5 išplakti baltymai,
5 tryniai.

Tešla: minkštą sviestą triname su cukrumi, įdedame trynių ir išplaktų baltymų masę, išmaišome. Dedame tešlai skirtus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Suminkome tešlą. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir paruošta tešla.

Varškės kremas: sviestą triname su cukrumi, įdedame grietinės, išplaktus trynius, sudedame varškę. Išmaišome. Sudedame išplaktus baltymus, išmaišome. Pabaigoje įdedame vanilinio pudingo miltelius. Užpilame ant tešlos į formą.

Kepame ~150/170 ° temperatūroje apie 60/70 min.

Trapūs krepšeliai


Jums prireiks:

Smėlinė tešla
Obuoliai
Kiaušiniai    2 vnt
Cukrus

Veiksmai:

Smėlinę tešlą atšildykite. Obuolius nulupkite, supjaustykite smulkiais gabalėliais ir sudėkite į dubenėlį. Ant obuolių užbarstykite cukraus. Smėlinę tešlą supjaustykite nelabai dideliais stačiakampiais. Į stačiakampių vidurį įdėkite po mažą kiekį obuolių . Stačiakampių kampus paimkite ir juos sukipdykite taip, kad gautumėte krepšelius. Po to krepšelius sudėkite į skardą. Į dubenėlį įmuškite kiaušinius ir juos suplakite šakute. Po to sausainius aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite orkaitėje 130 C temperatūroje.

P.S. Galima gaminti su desertine varške ar pan.

Meduolinis pyragas su šokoladu


Jums prireiks:

Miltai                  400 g
Medus                200 g
Cukrus               100 g
Sviestas              150 g
Kiaušiniai            2 vnt
Pienas                5 šaukštai
Kepimo milteliai   5 šaukšteliai
Šokoladas           200 g
Razinos              100 g

Veiksmai:

Medų, cukrų ir sviestą supilame į puodą ir kaitiname, kol visa masė ištirps. Masę paliekame ataušti. Į ataušusią masę įmušame kiaušinius. Išmaišome. Įpilame pieną ir išmaišome. Atskirame inde miltus sumaišome su kepimo milteliais. Paruoštus miltus supilame į paruoštą tešlą ir išmaišome. Pagardiname razinomis. Kepimo skardą patepame sviestu, supilame tešlą ir kepame 180 C temperatūroje. Iškeptą pyragą išimame iš skardos. Ištirpdiname šokoladą ir juo apipilame iškeptą pyragą. Skanaus

Sraigutės


Jums prireiks:

Sviestas    100 g
Miltai         5 šaukštai
Grietinė     1 šaukštas
Kiaušiniai   1 vnt
Cukrus       2 šaukštai
Kakava      1 šaukštas

Veiksmai:

Iš sviesto, miltų, grietinės, kiaušinio ir cukraus užmaišyti tešlą. Padalinti ją į dvi dalis. Į vieną dalį dadėti kakavos. Abu tešlos gabalus 1 h įdėti į šaldytuvą. Po to iškočioti plonai abi tešlos dalis ir dėti vieną ant kitos. Atsargiai susukti iš jų volelį ir dar kartą trumpam įdėti į šaldytuvą. Atšalusį volelį  supjaustyti skrituliukais ir juos sudėlioti į skardą pabarstytą miltais. Kepti orkaitėje 140 C temperatūroje, kol gražiai pagels. Iškepus galima apibarstyti cukraus pudra.

Bandelės gėlelės


Jums prireiks:

Pienas                         0.25 l
Kiaušiniai                     2 vnt
Miltai                           450 g
Aliejus                         3 šaukštai
Cukrus                         3 šaukštai
Mielės                          50 g
Aguonos ar cinamonas

Veiksmai:

Nešaltą pieną, kiaušinius, mieles (sugnaibytas), aliejų ir cukrų išplakti mikseriu. Plakinį užpilti ant miltų ir gerai išminkyti. Palikti tešlą kelioms valandoms, kad iškiltų. Tešlai iškilus ją plonai iškočioti, apibarstyti aguonomis ar cinamonu ir susukti. Supjaustyti norimo dydžio bandelėmis ir kepti orkaitėje 200 C temperatūroje, kol gražiai pagels. Skanaus

 

Beno pusryčiai

  • 4 griežinėliai bekono (sukapoto),
  • 8 kiaušinių,
  • 6 didelių šaukštų pieno,
  • 3 arbatiniai šaukšteliai baziliko,
  • 3/4 puodelio sūrio,
  • 1 pomidoro supjaustyto griežinėliais,
  • truputis vandens.

Apskrudinkite bekono gabalėlius. Jam apskrudus dalį jo ištraukite ir nudžiovinę atsidėkite, o dalį palikite keptuvėje, tačiau kepimo temperatūra sumažinkite. Sumaišykite kiaušinius, vandeny, pieną, baziliką ir viską išplakite. Visą šią masę supilkite į šiltą keptuvę, ir lengvais judesiais (iš išorės į vidų) maišykite, kol visa masė nepradės kietėti. Pradėjus kietėti sudėkite ant viršaus pomidorus ir keptuve įkiškite į orkaitę su įjungtu griliumi. Kai visa tai pradės kilti (maždaug po 3minučių) suberkite likusį bekoną ir pakepus dar 2 minutes suberkite sūrį. Kepti kol gražiai apskrus. SKANAUS!!!

Bulvių apkepas su svogūnais

 

  • šaukšto sviesto,Bulvių apkepas su porais
  • 900 g bulvių,
  • 1 didelio svogūno,
  • 150 ml vištienos sultinio,
  • 150 ml pusriebio pieno.

Sviestu ištepkite formą, Bulves ir svogūnus nulupkite ir supjaustikie plonais griežinėliais. Kiekvieną pabarstykite druska bei maltais juodaisiais pipirais ir dėkite sluoksniais.
Piena sumaišykite su sultiniu, užpilkite ant bulvių ir viską uždenkite sviestu išteptos folijos lakštu. Įkaitinusi orkaitę iki 180 laipsnių kepkite 45 minutes. Nuimkite foliją ir kepkite dar 30 minučių.

Karaimų kibinai

Karaimų kibinai
Jums prireiks:
Tešlai reikės (išeina 20 kibinų):
900 g miltų,
400 g sviesto,
300 g grietinės,
5 kiaušinių,
druskos.

Įdarui pasiruoškite:
500 g avienos,
1 svogūną,
druskos, pipirų.

Eiga:
Į dubenį persijokite miltus ir juos išminkykite su sviestu. Supilkite grietinę ir išplaktus kiaušinius. Įberkite porą žiupsnelių druskos. Viską gerai išminkykite ir palaikykite šaldytuve maždaug 2 val. Mėsą supjaustykite nedideliais kubeliais, svogūną – mažais gabalėliais. Įberkite prieskonių ir įpilkite kelis šaukštus vandens. Tešlą padalinkite į maždaug 20 lygių gabalėlių. Iš kiekvieno formuokite paplotėlius, į vidurį dėkite šaukštą įdaro ir perlenkę perpus suspauskite ir sukite pynutę (lyg darydami virtinius). Sudėkite į riebalais išteptą skardą, aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite maždaug 25 min. gerai įkaitintoje orkaitėje.

Kibinai

Jums prireiks:

25 g mielių
100 g pieno
1 kiaušinis
200 g grietinė
0,5 kg miltų
Aptepimui:  
0,5 kiaušinio
Įdarui:
300 g jautienos be kaulo
100 g kopūstų
100 g svogūno
druskos
pipirų

Veiksmai:

Iš tešlai skirtų produktų paruošiame mielinę tešlą.
Įdarui jautieną supjaustome kuo smulkesniais gabaliukais. Smulkiai supjaustome ir kopūstą bei svogūnus.
Ją iškočiojame ir išspaudžiame 15 cm skersmens ratukus (arbatinės lėkštutės dydžio).
Į vidurį dedame šaukštą įdaro, perlenkiame pusiau ir užlankstome kraštus.
Kibinus patepame kiaušiniu ir sudedame į skardą.
Kepame orkaitėje.