Nugarinės kepsnys su serbentais


Jums prireiks:

500 g jaučio nugarinės,
2 šaukštai aliejaus,
prieskonių,
stiklinė raudonųjų serbentų,
3 šaukštai tarkuotų krienų,
sojų padažo,
brendžio.

Veiksmai:

Mėsą supjaustyti, pamušti, kraštus įpjauti. Tada ją aptepti aliejumi, apibarstyti prieskoniais ir palikti šaldytuve 1 h. Serbentus pertrinti, sumaišyti su krienais,, sojų padažu bei brendžiu. Mėsą apkepti ir patiekti su padažu.

Nugarinės kepsnys su burgundišku padažu


Jums prireiks:
Produktai 4 porcijoms: 

800 g jautienos krūtininės
3 šaukštai aliejaus
l kg mažų svogūnų
150 g grietinės
l šaukštas garstyčių
¼ burgundi6ko raudonojo vyno
4 lauro lapeliai
maltų pipirų, druskos
aliuminio folijos

Veiksmai:
1. Mėsa iš visų pusių negiliai įpjauname, įtriname druska ir pipirais . Skardoje įkaitiname aliejų ir 20 min. kepame mėsą orkaitėje. Paskui ja dedame į puodą, supilame kepimo metu išsiskyrusias sultis, uždengiame dangčiu ir troškiname.
2. Svogūnus supjaustome išilgai į keturias dalis ir sudedame į puodą, kuriame troškinama mėsa. Supilame vyną, įdedame lauro lapelius. Nugarinės kepsnį troškiname 40 minučių, paskui išimame iš puodo ir įvyniojame į aliuminio foliją.
3. Iš nuoviro paruošiame padažą: sudedame garstyčias, grietinę, pagardiname druska , pipirais ir užviriname.
4. Pusę nugarinės kepsnio supjaustome griežinėliais. Visą mėsą dedame į didelę lėkštę ir užpilame padažu, patiekiame su bulvėmis.

Emma Kingsgarden
Kiekvieno skoniui
Gardūs patiekalai Jūsų svečiams

http://www.sanitex.lt

Veršienos kepsnys su daržovėmis


Jums prireiks:
Produktai 4 porcijoms: 

7 kg veršienos be kaulų
100 g plonais griežinėliais pjaustytų lašinukų
l kubelis koncentruoto mėsos sultinio
100 ml vandens
30 g sviesto
1 šalavijo šakelė
Maltų pipirų, druskos

Veiksmai:
1. Keptuvę įkaitiname iki 220 oC. Šalavijo šakelę susmulkiname ir užberiame ant veršienos. Mėsą užklojame lašinių griežinėliais. Skardoje išlydome sviestą, dedame veršieną ir 30 min. kepame orkaitėje.
2. Vandenį pakaitiname ir jame ištirpiname sultinio koncentratą. Įberiame šiek tiek druskos, pipirų ir sultinį užpilame ant mėsos. Karštį sumažiname iki 200 oC. Nuolat laistydami sultiniu, mėsą kepame dar 30 min.
3. Išjungiame orkaitę ir joje dar 10 min. paliekame mėsą. Nuo skardos dugno nugramdyta masę sumaišome su sultiniu ir supilame į padažinę.
4. Kepsnį patiekiame su daržovėmis (morkomis, pomidorais, ropėmis, šparaginėmis pupelėmis, svogūnais arba pievagrybiais), virtomis mėsos sultinyje arba nuo kepimo likusiame skystyje.

Emma Kingsgarden
Kiekvieno skoniui
Gardūs patiekalai Jūsų svečiams

Kiaulienos filė su garstyčių padažu svogūnais ir grybais


Jums prireiks:
500 g kiaulienos filė
8 askaloniniai česnakai
200 g pievagrybių
sviestas arba margarinas
druska, pipirai
2 valgomieji šaukštai dijon garstyčių
1 valgomasis šaukštas cukraus
200 ml grietinėlės
2 arbatiniai šaukšteliai peletrūno
200 g 38 % riebumo grietinės arba grietinėlės

Veiksmai:

1. Supjaustykite riekutėmis pievagrybius . Nulupkite svogūnus , pakepinkite riebaluose ir išimkite iš keptuvės. Supjaustykite filė 2 cm storio gabaliukais. Apkepkite juos riebaluose, pabarstykite druska ir pipirais.
2. Sudėkite į keptuvę svogūnus bei pievagrybius kartu su mėsa, supilkite grietinėlę, sudėkite garstyčias, cukrų ir peletrūną ir troškinkite ant lėtos ugnies 15 min. Sudėkite grietinę ir patroškinkite dar porą min.
3. Patiekiama kartu su salotomis, virtais ryžiais, makaronais arba bulvėmis bei virtomis daržovėmis, pvz., su pupelėmis ar brokoliais.

Šaltinis: dansukker.com

Greiti kepsneliai


Jums prireiks:
Faršas;
prieskoniai;
morkos;
svogūnas;
sūris.

Veiksmai:

Paruošti faršą kaip įprastai kotletams, jį paskaninti druska, pipirais, prieskoniais, pridėti kelias riekutes mirkyto batono. Sutarkuoti kelias morkas, supjaustyti svogūną ir patroškinti keptuvėje su aliejumi. Iš faršo formuoti kotletus ir kepti keptuvėje aukštesniais kraštais. Apkepus vienai pusei, kotletus apversti, uždėti morkų ir svogūnų įdaro, dar kiek pakepti. Tuomet pabarstyti sūriu, ir, uždengus keptuvę dangčiu, palaukti kol jis išsilydys.

Receptą atsiuntė : Anželika

Dešrelės tešloje


Jums prireiks:
300g. miltų,
35g. šlapių mielių,
50g. kepimo margarino,
1 stiklinė pieno,
po 1 arbat. šaukštelį cukraus ir druskos,
8 hotdoginės dešrelės,
1 kiaušinis.

Veiksmai:

16 porcijų
Mieles sutrupinti į indą. Pieną truputį pašildyti ir supilti į mieles. Mikrobangėje išlydyti margariną ir supilti į mieles. Suberti cukrų ir druską, maišyti, kol cukrus, druska ir mielės ištirps. Suberti miltus. Užminkyti tešlą ir ją palikti augti 30-45min. Dešreles perpjauti per pusę. Iš tešlos padaryti 16 juostelų ir jomis apvynioti dešeles. Į skardą ųtiesti kepimo popieriaus, sudėti bandeles, jas patepti plaktu kiaušiniu. Kepti 200-210 laipsnių orkaitėje apie 15 min. Valgyti su aštriu pomidorų padažu ir garstyčiomis.
SKANAUS

Receptą atsiuntė Sandra

Smulkintos strutienos kepsnys


Jums prireiks:

Supjaustyti:

1 svogūną

¼ žalio pipiro

1 morką

Išmaišyti su :

1 kiaušiniu

680 gr. maltos strutienos mėsos

2 ½ valg.š.tarkuotu parmezano sūriu

½ puodelio itališkos duonos gabalėlių

½ puodelio ketčupo

druskos, pipirų, česnako pagal skonį

Veiksmai:
Visa išmaišytą masę sudėti į riebalais pateptą keptuvę.  Užpilti kečupu. Kepti orkaitėje 350 laipsnių temperatūroje 50 min.