Įdaryti pomidorai


Jums prireiks:
0,5 stiklinės grikių,
2-3 pomidorai,
1 svogūnas,
1 nedidelė morka,
1 kiaušinis,
1/4 stiklinės pieno,
truputukas petražolių,
aliejaus

Veiksmai:
Grikius iš vakaro užpilti verdančiu vandeniu ir palikti šusti.Pomidorų viršūnėlę nupjauti, juos išskobti.Smulkiai supjaustome svogūną,morką tarkuojame stambiai ir viską kepiname aliejuje. Sudedame pomidorų minkštimą, brinkintus grikius, žalumynus.Viską išmaišome, galima pasūdyti. Įdarome pomidorus ir kepame orkaitėje apie 10 minučių. Tad užpilame kiaušinio ir pieno plakiniu ir kepame dar 5 minutes.

Elnienos ragu su raudonuoju vynu


Jums prireiks:

1.800 g elnienos mentės be kaulo
2.1/2 šaukštelio pipirų
3.2 šaukštai miltų
4.4 šaukštai aliejaus
5.150 g svogūnų
6.3/8 l raudonojo vyno
7.1 laurų lapas,
8.2 gvazdikėliai
9.6 pipirų grūdeliai
10.150 g grietinės
11.1 šaukštelis maltų saldžiųjų paprikų
12.druskos ir pipirų

Veiksmai:
Mėsa supjaustyti trijų centimetrų storio kubeliais, pabarstyti druska bei pipirais ir apvolioti miltuose. Gerai įkaitintame aliejuje pačirškinti mėsos gabaliukus, kol paruduos. Kartu su mėsa labai trumpai pakepinti svogūnus. Supilti raudonajį vyną ir suberti prieskonius. Ragu troškinti uždengtame puode ant vidutinės ugnies, kol bus minkšta. Į troškintuvą sukrėsti grietinę,
sumaišyta su miltais ir saldžiųjų paprikų milteliais, kad padažas būtų
tirštesnis. Padažą užvirinti, perkošti, pagardinti druska ir pipirais pagal
skonį. Mėsą sudėti į padažą, šiek tiek pakaitinti, bet neužvirinti. Kepsnį
šiek tiek palaikyti padaže prieš tiekiant į stalą. Troškinti 40-120 minučių. Skanaus!

Prismaigstytas šernienos kepsnys


Jums prireiks:

1 kg šernienos (nugarinė arba kumpis),
2 stiklinės vandens,
1.1 šaukštelis druskos,
2.gabalėlis česnako,
3.3 pipirai,
4.3 kadagio uogos,
5.1 šaukštas acto,
6.1 šaukštas tarkuotų krienų,
7.100 g rūkytų ar sūdytų lašinukų,
8.muškato riešuto,
9.1 svogūnas,
10.1 morka,
11.1 petražolės šaknis arba gabalėlis saliero,
12.1 šaukštas pomidorų tyrės,
13.2 šaukštai vyno,
14.1-2 šaukštai aštraus padažo. 

Veiksmai:

Vandenį marinatui pavirinti su druska, česnaku, pipirais ir kadagio uogomis, ataušinti, pridėti acto ir krienų. Pagamintą marinatą sudėti mėsą ir 2-4 dienas laikyti šaltoje vietoje. Retkarčiais pavartyti. Išimtą iš marinato mėsą nusausinti, keliose vietose įpjauti išilgai raumenų, į įpjovas prismaigstyti lašinukų pakaitomis su prieskoninėmis daržovėmis, supjaustytomis strypeliais. Prismaigstytą mėsą padėti ant skardos, viršų patepti grietine arba ištirpintais riebalais ir kepti 160ºC temperatūroje. Kas 8-10 minučių kepsnį palaistyti marinatu. Jei skysčio per maža. įpilti vandens arba sultinio. Iškepusią mėsą perdėti į dubenį, supjaustyti plonais griežinėliais. SKystį, kuriame kepė, iškošti ir pridėti aštrių prieskonių. Kepsnys patiekiamas karštas arba šaltas. Prie karšto kepsnio tinka keptos bulvės, troškinti burokėliai arba kopūstai, pakepinti griežčiai, marinuotų vaisių ir daržovių (slyvų, burokėlių, obuolių) arba mišrios daržovių salotos. Skanaus!

Kiaulienos muštinis su medumi


Jums prireiks:

1.6 kiaulienos muštiniai, stiklinė pikantiško padažo “ketčupas”,
2.6 šaukštai “Medučio” medaus,
3.1 didelė citrina

Veiksmai:

Muštinius apšluostyti drėgna servetėle. Sumaišyti ketčupą su medumi ir juos apipilti. Kiekvieną muštinį papuošti citrinos griežinėliu. Palaikyti valandą orkaitėje neuždengtus. Toks padažas tinka ir vištienai.

Daugiau receptų bei patarimų susijusių su medumi galite rasti adresu : http://medus.patiekalai.lt

Grilyje kepti marinuotos vištienos gabalėliai


Jums prireiks:
500g vištienos šlaunelių filė, ¼ stiklinės sakės (ryžių degtinės), baltojo vyno, sojų padažo, po šaukštą chereso ir sezamo aliejaus, šaukštelį tarkuoto šviežio imbiero ir pipirų.

Veiksmai:
500g vištienos šlaunelių filė supjaustykite kąsnio didumo gabalėliais. Dubenyje sumaišykite po ¼ stiklinės sakės (ryžių degtinės), baltojo vyno, sojų padažo, po šaukštą chereso ir sezamo aliejaus, šaukštelį tarkuoto šviežio imbiero ir pipirų pagal skonį. Mišiniu užpilkite vištieną ir šaldykite keletą valandų arba per naktį. Vištienos gabalėlius pakaitomis su 2 cm ilgumo supjaustytais tuščialaiškio česnako gabalėliais, suverti ant bambukinio iešmo ir sudėkite į skardą. Kepkite grilyje 5-10 minučių arba tol, kol mėsa bus iškepusi. Į stalą duokite karštus.

Tradicinis fondue bourguignonne


Jums prireiks:
560 g jautienos išpjovos,
kepimo aliejaus

Veiksmai:
Supjaustykite jautieną į mažus gabalėlius. Įkaitinkite kepimo aliejų. Jis neturėtų užimti daugiau kaip pusę indo tūrio. Įsitikinkite, kad aliejus pasiekė reikiamą temperatūrą. Pastatykite fondiu indą ant stalo, aliejaus temperatūrą palaikys kaitinimo šaltinis.
Jautienos kubelius sudėkite į atskiras lėkštes. Tada kiekvienas svečias fondiu šakute paims ir pagal savo skonį keps mėsą karštame aliejuje.
Siūlomi padažai: agurkų – grietinės, žaliųjų pipirų – agurkėlių, kinietiškas.

Žuvies ir varškės kepsniukai


Jums prireiks:
400 g šaldyta žuvis be odos

200 g varškė

100 g svogūnai

1 vnt. žalias kiaušinis

3 šaukštai miltai

druska

pipirai

Veiksmai:
Smulkiai supjaustykite šaldytą žuvį. Susmulkintą svogūną apkepkite keptuvėje su aliejumi . Sumaišykite žuvį, varškę, svogūną , kaiušinį, įdėkite miltų, pagardinkite prieskoniais, druska, išmaišykite. Kepkite keptuvėje su aliejumi nedideliais kepsniukais.

Ispaniška paelja su veršiena


Jums prireiks:
400 g veršienos kumpio
300 g saliamio
2 raudonos saldžiosios paprikos
200 g šaldytų brokolių
200 g šaldytų šparaginių pupelių
150 g konservuotų moliuskų
150 g krevečių
4 skilt. česnako
1 svogūnas
100 g alyvuogių aliejaus
500 g virtų ryžių
2 arb. š. ryžių prieskonių
2 arb. š. kario
0,5 arb. š. juodųjų pipirų
1 arb. š. kvapiosios druskos
0,5 kub. vištienos sultinio
1 š. petražolių
1 citrina

Veiksmai:
Veršienos kumpį supjaustykite siauromis juostelėmis ir pakepinkite aliejuje. Suberkite kubeliais pjaustytus svogūnus, kapotus česnakus ir dar šiek tiek pakepinkite. Tada sudėkite pjaustytas paprikas, dešrą, pagardinkite prieskoniais, smulkintomis petražolėmis, supilkite sultinį ir galiausiai – moliuskus bei krevetes. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 5-7 min. Patiekite su citrinos skiltelėmis.

Kukurūzų dešrelės


Jums prireiks:
250 ml persijotų kvietinių miltų
175 ml geltonų kukurūzų miltų
2 šaukštai cukraus
1 ½ šaukštelio kepimo miltelių
½ šaukštelio druskos
2 šaukštai margarino
1 didelis išplaktas kiaušinis
175 ml pieno (2,5%)
8 grilio dešrelės
8 mediniai iešmai griliui
aliejaus kepimui

Veiksmai:

1. Sumaišykite visus sausus ingredientus dideliame dubenyje, sutrupinkite margariną. Įmaišykite išplaktą kiaušinį bei pieną ir plakite, kol gausite vientisą masę.
2. Nusausinkite dešreles ir užmaukite jas išilgai ant iešmų. Apvoliokite jas tešloje (tolygiai paskirstykite tešlą mentele ar šaukštu).
3. Įkaitinkite aliejų iki 200° metaliniame puode ar kt. inde. Kepkite dešreles aliejuje 4-5 min. Iškart patiekite.

Šaltinis : http://www.dansukker.com

Kiaušinienė su pomidorais


Jums prireiks:
3 kiaušiniai,
80 g pomidorų
60 g pieno,
10 g sviesto,
žalumynų,
druskos.

Veiksmai:
Kiaušinius išplakite su pienu ir pasūdykite. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir supilkite kiaušinius. Kepkite maišydami kol pasidaro košelė. Kiaušinienę sudėkite į nedidelę pašildytą vazelę. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, supjaustykite griežinėliais, pasūdykite ir iškepkite keptuvėje su trupučiu sviesto. Keptus pomidorus sudėkite ant kiaušinienės ir apibarstykite žalumynais. Skanaus!