Guliašas

Reikės:Guliašas
kiauliena mentė, 600 g
taukai (kiaulių) 40 g
svogūnai didelis, 1 vnt.
česnakai 1 skiltelė
paprika raudona, 1 vnt.
rauginti kopūstai 400 g
grietinėlė 150 ml
kvietiniai miltai 40 g
pomidorų pasta 1 valgomasis šaukštas
kmynai 1 arbatinis šaukštelis
paprika malta, 1 valgomasis šaukštas
druska
juodieji pipirai malti.

Nuplautą ir nusausintą mėsą supjaustykite gabalėliais. Susmulkinkite svogūną,sutrinkite česnaką. Ištirpinkite keptuvėje riebalus ir pakepkite svogūną (turi apskrusti). Tada sudėkite mėsą. Kai ši kepama pabals, sudėkite česnaką, pomidorų pastą ir suberkite kmynus. Kepdami toliau, įberkite druskos, pipirų ir maltos paprikos. Užpilkite šiek tiek vandens ir uždengę troškinkite ant mažos ugnies 30 minučių.
Sudėkite raugintus kopūstus ir troškinkite toliau (20 minučių). Tuo metu juostelėmis supjaustykite saldžiąją papriką ir, kai mėsa suminkštės, sudėkite ją į troškinį. Galiausiai supilkite su miltais sumaišytą grietinėlę ir maišydami troškinkite dar apie 10 minučių (iki sutirštės). Jei reikia, įberkite dar druskos, pipirų ir nuimkite troškinį nuo ugnies.
Skaniausia valgyti su virtomis bulvėmis ir grietine.
Skanaus!

Ispaniški mėsos kukuliai

Ispaniški mėsos kukuliaiIspaniški mėsos kukuliai su lengvu pomidorų ir saldžiųjų paprikų padažu.

4 porcijos, gaminami 45 min.

0,5 kilogramo jautienos,
0,5 kilogramo kiaulienos,
1 kiaušinis, 50 gramų šviesios duonos,
0,5 stiklinės pieno,
6 – 8 petražolių šakelės,
2 skiltelės česnako,
juodųjų maltų pipirų, druskos.
sauja kedro riešutų,
miltų,
alyvuogių aliejaus kepimui.

Padažui:
6 – 7 pomidorai,
2 saldžiosios paprikos.

Užmerkite duoną piene, paskui nuspauskite. Nulupkite, susmulkinkite česnaką. Petražoles nuplaukite, smulkiai supjaustykite. Jautieną ir kiaulieną sumalkite mėsmale. Paskui sudėkite į faršą druskos, juodųjų maltų pipirų, kiaušinį, piene išmirkytą duoną, petražoles, česnaką, riešutus, gerai išmaišykite ir palikite pusvalandžiui pastovėti.
Suformuokite iš faršo kiek didesnius už graikinį riešutą rutuliukus (rankas pamirkykite į šaltą vandenį), apvoliokite miltuose.
Apkepkite rutuliukus alyvuogių aliejuje, kol susidarys apskrudusi plutelė (tokius kukulius netgi galima užšaldyti).
Dideliame puode su alyvuogių aliejumi apkepkite susmulkintas paprikas, sudėkite per sietelį pertrintus pomidorus, įberkite druskos. Patroškinkite 3 – 5 min. ant vidutinio kaitrumo viryklės. Sudėkite į padažą kukulius, patroškinkite dar 10 – 15 min.

Šiupinienė

5 bulvių,
4 morkų,
pusės kopūsto,
1 svogūno,
300 gr mėsos faršo,
50 gr sviesto,
3 šaukštų pomidorų padažo,
3 šaukštų grietinės,
trupučio druskos ir pipirų.

Morkas ir bulves nuskusti ir supjaustyti kubeliais ir dėti į puodą, pirma morkas tada bulves. Per vidurį dėti mėsos faršą, susmulkintą svogūną, pipirus ir sviestą, ant viršaus dėti supjaustytą kopūstą.

Užpilti vandens ir uždėti dangtį, virti ant silpnos ugnies ir nemaišyti. Kada daržovės suminkštės dėti pomidorų padažą ir grietinę, šiupinienę išmaišyti ir užvirinus nukaisti puodą. Valgome kol šilta.

Virtų bulvių cepelinai

Maždaug 17-likai cepelinų reikės:Virtų bulvių cepelinai

2 kg virtų su lupena bulvių
2 kiaušinio trynių
Krakmolo tiek, kad sudarytų 1/4 bulvių masės, apie 250 g

Bulves nulupti, sumalti mėsmale, suminkyti kartu su tryniais, krakmolu ir druska. Masė beveik nelimpa prie rankų.

Įdarui:

500 g virtos vištienos
Virta morka
Svogūnas
Druska, pipirai
100 ml sultinio nuo mėsos
Sviesto šaukštas

Mėsą sumalti, morką taip pat, supilti sultinį, druską, pipirus. Svieste pakepti smulkiai pjaustytą svogūną ir viską sumaišyti. Įdaras turėtų būti sūrokas, jaustis pipirai… bet jau čia kaip kas mėgsta.

Drėgnomis rankomis formuoti nedidelius cepelinus. Dėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti, kai jau iškils, 10 minučių.

Patiekti su rūkytų lašinukų ir svogūno padažu bei grietine, arba išlydyti keptuvėje sviesto, grietinės, pasūdyti ir užpilti cepelinus.

Suktinukai įdaryti su kiaušiniu ir grybais


Jums prireiks:

  • 700 g kiaulienos faršo
  • 10 riekelių šviežios šoninės
  • 1 svogūnas
  • Malti pipirai
  • Druska

Įdarui prireiks:

  • 2 virtų kiaušinių
  • 150 g pievagrybių

Veiksmai:

Į faršą sudedame susmulkintus svogūnus, pipirus ir druską. Tuo tarpu pasiruošiame įdarą. Pievagrybius ir virtus kiaušinius susmulkiname, sumaišome (galima įdėįti truputį druskos ir maltų pipirų), tada iš faršo masės suformuojame kotletukus ir į vidų dedame paruoštą įdarą, ir apvyniojame šonine. Taip pasidarome 10 suktinukų. Dedame į išteptą aliejumi skardą. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Skanaus.

Kepta kiaulienos mėsa su daržovėmis


Jums prireiks:

kopustas,
morkos,
svogūnas,
vegeta,
juodieji pipirai,
kiaulienos prieskoniai,
kiaulienos mentė,
aliejus,
grietinė,
pomidorų padažas

Veiksmai:

Supjaustyti smulkiai šiaudeliais kopustą, sutarkuoti didelę morką, susmulkinti svoguną ir viską sudėti į riebalais įkaitintą keptuvę. Pamaišant kepti, kol viskas gražiai apskrus, baigiant kepti, apibarstyti vegeta, pipirais, įdėti šaukstus grietinės ir šaukstus pomidorų padažo. Viską perkaitinti ir dėti į indą. Po to supjaustyti mėsą nedideliais kubeliais ir keptuvėje iškepti su priekoniais. Tada viską sumaišyti su daržovėmis ir dar kelias minutes patroškinti.

Neįprasta kiaušinienė


Jums prireiks:

Aliejus
Agurkai
Svogūnai
Pomidorai
Rūkyta šoninė (tinka ir dešra)
Kiaušiniai
Prieskoniai
Druska

Veiksmai:

Aliejumi ištepti keptuvę . Agurkus susipjaustyti kubeliais, sudėti į įkaitusią keptuvę ir šiek tiek pakepti. Po to dėti supjaustytus svogūnus ir vėl trumpai pakepti. Toliau sudėti kubeliais pjaustytus pomidorus ir šoninę. Viską sumaišyti ir pakepinti. Išplakti kiaušinius ir supilti į keptuvę su daržovėmis ir dar pakepti iki tiek, kol kiaušiniai iškeps. Skanaus!!!

Vikos guliašas (4 asmenims)


Jums prireiks:

Mėsa (kiauliena, jautiena ar kitoks kumpis)    800 g
Svogūnai                                                        2 vnt
Kečupas ar pomidorų padažas                       6 šaukštai
Miltai                                                              2 šaukštai
Grietinė                                                          4 šaukštai
Aliejus
Prieskoniai
Druska

Veiksmai:

Mėsą supjaustyti apie 1 cm kubeliais ir kepti aliejuje , kol gražiai apskrus. Mėsą išgriebti ir sudėti į puodą, o likusiame keptuvėje aliejuje pakepiname kečupą. Sausoje keptuvėje pakepinti miltus, kol gražiai pagels. Pakepintus miltus supilti į dubenėlį ir praskiesti vandeniu, kad gautusi vientisa, be gumuliukų, tyrelė. Mėsą užpilti pakepintu kečupu, miltų tyrele, suberti itin smulkiai supjaustytus svogūnus, prieskonius, druska. Troškinti ant silpnos ugnies 10-15 min. Pabaigoje įdėti grietinę ir išmaišyti. Skanaus!

Mėsos apkepas


Jums prireiks:

Ingridientai

Kiekis

Kiauliena

0.8-1 kg

Svogūnai

2-3 vnt

Česnakai

6 skiltelės

Obuoliai

3-4 vnt

Morkos

2 vnt

Fermentinis sūris

150 g

Majonezas

100 g

Prieskoniai

 

Pipirai

 

Druska

 

Veiksmai:

Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais. Pagardinti druska, pipirais, prieskoniais. Gerai išmaišyti. Dėti į kepimo formos dugną ir lygiai paskleisti. Ant viršaus sluoksniais dėti smulkiai supjaustytus svogūnus, plonomis riekelėmis supjaustytus česnakus, stambiai sutarkuotus obuolius, stambiai sutarkuotas morkas, tarkuotą sūrį. Viršų aptepti majonezu ir dėti iki 200º C įkaitintą orkaitę. Kepti 1 val., orkaitę išjungti ir apkepą palikti orkaitėje dar 15 min.
P. S. aromatas namie buvo fantastiškas… :rolleyes: Ir išvis gavosi labai labai skanu… :ax: Mėsą (naudojau sprandinę) pagardinau Viduržemio jūros prieskonių mišiniu bei adžika… Jeigu matysis, kad apkepo viršus stipriai ruduoja – galima uždengti folija…

Sūriu įdaryti baklažanai


Jums prireiks:
800 g baklažanų
2 kiaušiniai
1 stiklinė kieto tarkuoto sūrio
2 šaukštai lydyto sviesto
česnako

Veiksmai:
Baklažanai nuplaunami, vaiskočiai nupjaunami, įpjaunami išilgai ir arbatiniu šaukšteliu išskobiamos sėklos. Po to baklažanai 5 minutėms įleidžiami į verdantį pasūdytą vandenį ir išverčiami į sietelį arba kiaurasamtį.Įdarui smulkiai supjaustomi kietai virti kiaušiniai, įberiama tarkuoto sūrio, įpilama lydyto sviesto ir gerai išmaišoma.Po to baklažanai prikemšami įdaro, sudedami į sviestu pateptą keptuvę ir apkepami.