Jums prireiks:
4-6 riekės juodos duonos, 20 g taukų arba margarino, 150-200 g faršo, 1 arbat. šaukštelis krakmolo, 3 valg. šaukštai grietinės, 1 valg. šaukštas vandens, 1 valg. šaukštas virtų burokėlių, 1 svogūnas, 1/4 rauginto agurko, druskos, pipirų, taukų arba aliejaus, (krienų), (4-6 kiaušiniai), (grybų).

Veiksmai:
Juodos forminės duonos riekės apkepinamos iš vienos pusės.Į faršą įdedama krakmolo, grietinės, vandens, tarkuotų burokėlių , smulkiai supjaustyto svogūno ir agurkas, pagardinama druska ir pipirais, išplakama.
Ant apkepintos pusės užtepama pagamintos masės, paskui dideliame riebalų kiekyje apkepinamas sumuštinis – iš pradžių aptepta mėsa pusė, paskui – kita.
Serviruojant ant kiekvieno sumuštinio galima uždėti keptą kiaušinį arba tarkuotų krienų.
Vietoj burokėlių ir rauginto agurko galima dėti marinuotų arba sūdytų grybų.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>