Jums prireiks:
1.1 karšis (800 g – l kg),
druskos, acto,
2.0,5 stiklinės ryžių,
vandens,
3.200 g sūdytų grybų,
4.1 kietai virtas kiaušinis,
5.60 g sviesto,
6.1 svogūnas, petražolių,
maltų džiūvėsėlių arba tarkuoto sūrio,
7.200 g grietinės.

Veiksmai:
Žuvį nuskusti, nupjaustyti pelekus, išimti žiaunas arba nupjauti galvą, išimti vidurius, išplauti ir išpjauti stuburo kaulą. Vidų pabarstyti druska, pašlakstyti actu ir 30 minučių palaikyti šaltai. Įdarui išvirti ryžius ir sumaišyti su kapotais grybais, kiaušiniu, svieste pakepintu svogūnu, susmulkintais žalumynais, prieskoniais. Jei įdaras per sausas, įdėti grietinės . Įdaro prikimštą žuvį dėti į keptuvę arba į ugniai atsparų indą, patepti grietine, apibarstyti džiūvėsėliais arba tarkuotu sūriu ir kepti. Patiekti su virtomis bulvėmis ir grietinės padažu. Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>