Jums prireiks:
1.1 didelis šviežias karpis,
2.2 morkos,
3.3 šaukštai smulkintų petražolių,
4.1 citrina,
5.1 svogūno galva,
krapai, lauro lapeliai, pipirai, druska,
didelė stiklinė baltojo vyno

Veiksmai:
Karpį ištrinkite prieskoniais, druska ir palikite porаi valandų. Kepimo formą išklokite folija, folijos kraštai turi būti ilgesni, kad vėliau būtų galima užlenkti. Gausiai dėkite morkų, petražolių, krapų ir pjaustyto svogūno . Paguldę karpį į pilvelį pridėkite pjaustyto svogūno ir apšlakstykite vynu. Jei karpį kepate su galva, nepamirškite išimti žiaunų, nes nuo jų žuvis apkarsta. Paruoštą karpį apšlakstykite aliejumi ir užlenkite folijos kraštus padarydami voką – tarp žuvies ir folijos turi likti tarpas. Dėkite žuvį į orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje valandą arba pusantros. Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>