Jums prireiks:
 karpio (apie 1 kg)
druskos
pipirų
citrinos
saujos petražolių
1 kg bulvių
4 skiltelių česnako
6 šaukštų alyvuogių aliejaus

Veiksmai:

Žuvį nuplauti, pasūdyti, pabarstyti pipirais. Citriną nuplikyti ir supjaustyti plonomis skiltelėmis. Su petražolių stiebeliais sudėti į žuvies vidų.

Bulves nuskusti, nuplauti ir supjaustyti plonomis skiltelėmis. Česnaką nulupti ir sukapoti. Nuo petražolių nuskinti lapelius ir sukapoti.

Skardą patepti aliejumi . Sudėti pusę bulvių . Pasūdyti, pabarstyti petražolėmis su česnaku. Uždėti žuvį, sudėti likusias petražoles, bulves.

Pasūdyti, ant bulvių užpilti 4 šaukštus aliejaus. Kepti 1750C orkaitėje 25 min. Palaistyti likusiu aliejumi ir kepti dar 20 min.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>