Jums prireiks:
1,5 kg karpis,
2 morkos,
1 citrina,
2 svogūnai,
150 g razinų,
3 gvazdikėliai,
100 g meduolių,
1 lauro lapas,
cukrus,
druska

Veiksmai:
Karpį išdoroti, nuplauti, supjaustyti gabalais. Litrą vandens užvirinti su trupučiu citrinos sulčių, cukrumi, druska, griežinėliais supjaustytais svogūnais, lauro lapu, gvazdikėliais ir razinomis. Įdėti supjaustytą karpį ir virti 20 min., o kai suminkštės – suberti sumaltus meduolius ir virti dar 5 min. Karpio gabalus sudėlioti pusdubenyje, apipilti padažu, kuriame virė, ir ataušinti. Patiekti šaltą.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>