Jums prireiks:
Po 125 g juodojo šokolado ir sviesto, po 150 g cukraus pudros ir miltų, 4 kiaušiniai, truputis vanilinio cukraus, 100 g cukraus, 200 ml abrikosų uogienės, 2 šaukštai romo. Glajui: 300 g cukraus, 150 ml vandens, 150 g kakavos miltelių.

Veiksmai:
Sviestą išsukite plaktuvu, supilkite cukraus pudrą, išmaišykite, po 2 minučių padidinkite plakimo greitį. Plakite, kol bus puri masė. Šokoladą ištirpinkite inde karšto vandens vonelėje. Į plakinį po vieną sumuškite trynius, pilkite ištirpintą šokoladą, berkite vaniliną, miltus. Baltymus išplakite su cukrumi, 1/4 kiekio atidėkite glajui, likusius atsargiai įmaišykite į tešlą. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 45 minutes. Glajui skirtus produktus sumaišykite ir pakaitinkite 5 minutes. Nukelkite nuo ugnies ir minutę maišykite. Kai atvės, sumaišykite su likusiu baltymų plakiniu.Iškepusį biskvitą perpjaukite į du papločius, pertepkite abrikosų uogiene, prieš tai ją truputį pakaitinkite su romu. Biskvito viršų taip pat aptepkite uogiene, leiskite sustingti, tada apliekite šokolado glajumi ir vėl palikite sustingti. Puoškite riešutais, uogomis, lengvai pabarstykite cukraus pudra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>