Jums prireiks:
2 kiaušinių, 360g kvietinių miltų, 200g cukraus, 2,5g vanilės esencijos, 60g paskrudintų ir sukapotų graikinių riešutų,

Veiksmai:

Į dubenį išsijokite 360g kvietinių miltų, įmuškite 2 kiaušinius, įberkite 200g cukraus, sudėkite vieno apelsino cedrą (tarkuotą geltoną odelę), 2,5g (pusę arbatinio šaukštelio) vanilės esencijos ir tiek pat kepimo miltelių. Sumaišykite ir įberkite 160g paskrudintų ir sukapotų graikinių riešutų. Padalinkite tešlą į dvi dalis ir kiekvieną dalį sukočiokite į pailgą 20 cm. ilgio „dešras“. Padėkite „dešras“ ant aliejumi išteptos kepimo skardos ir vidutinio karštumo temperatūroje kepkite apie 30 minučių arba tol, kol gražiai parus. Palaukite, kol iškeptos „dešros“ atšals, ir supjaustykite labai plonomis ripkelėmis. Ripkeles sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą atpjauta puse į viršų. Kepkite vidutinio karštumo

 

Vincentas Sakas 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>