Jums prireiks:
15g sausų mielių, 500g Ekstra miltų, 250g drungno pieno, 150g tirpdyto sviesto , 2 kiaušinių, 10g cukraus, 10g druskos, 5g džiovintų raudonėlių, 100g svogūnų, 100g rūkytos šoninės, 20g sviesto

Veiksmai:

Be šitos bandos neįmanoma suprasti, kas yra lietuviškas Kalėdų stalas. 15g sausų mielių ištrinti su žiupsneliu Ekstra miltų (kruopmilčių) ir paskui sumaišyti su 500g Ekstra miltais, 250g drungno pieno, 150g tirpdyto sviesto , 2 suplaktais kiaušiniais, 10g cukraus, 10g druskos, 5g džiovintų raudonėlių. Uždengti ir palikti šiltai, kad iškiltų tešla. 100g rūkytos šoninės, 100g svogūnų supjaustyti labai mažais kubeliais ir apkepinti 20g sviesto . Atvėsinti, įmaišyti į tešlą ir palikti dar 30min. kildintis. Kekso formą su skyle viduryje ištepti 20g sviesto arba margarino, išbarstyti džiūvėsėliais ir supilti paruoštą tešlą. Kepti 190 laipsnių temperatūroje 45-55 minutes. Iškeptą bandą palikti 5 minutes formoje, po to išversti ir atvėsinti.

 

Vincentas Sakas 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>