Jums prireiks:
2kg anties, 30g preseliu išspaustų česnakų, 20g druskos, 5g maltų kalendrų, 5g maltų pankolių sėklų, 2g maltų cinamonų, 2g maltų gvazdikėlių, 2g maltų imbierų, 2g maltų juodųjų pipirų. Papuošimui keturi rauginti obuoliai, 50g tešlos, 10g rozmarinų šakelių,

Veiksmai:

Užvirinu dideliame puode vandenį, išjungiu ugnį, įkišu ir ištraukiu antį, gerai nuvarvinu, ištraukau likusius padaigus ir parai kabinu virš viryklės, po apačia padėjęs indą varvantiems taukams. 2 kg antį iš vidaus ir išorės įtrinu prieskonių mišiniu: 30g preseliu išspaustų česnakų, 20g druskos, 5g maltų kalendrų, 5g maltų pankolių sėklų, 2g maltų cinamonų, 2g maltų gvazdikėlių, 2g maltų imbierų, 2g maltų juodųjų pipirų. Į vidų įkišu džiovintų kiečių šaką, jei neturite šio senovinio lietuviško prieskonio, galima ir be jo.  Pakabintu antį žemyn uodega į orkaitę arba ją užmaunu ant butelio su vandeniu ir, įjungus 50 laipsnių temperatūrą,  laikau 45 minutes. Po to įjungiu 180 laipsnių su konvekcija ir kepu 45 minutes. Baigus kepimo laikui, antį dar 15 minučių neatveriant durelių laikau orkaitėje. Keptą antį dedu ant ančiai skirtos didelės lėkštės, papuošiu keturiais raugintais obuoliais, 50g tešlos dekoru, 10g rozmarinų šakelėmis ir patiekiu į stalą. Padažinėje patiekiu 240g spanguolių padažo.

 

Vincentas Sakas 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>