Jums prireiks:
1 Kalafijoras 2vidutinių svogunu 2skilteliu cesnako 2dideles morkos 200ml grietinėlės grietines sviesto druskos pipirų sojos padažo

Veiksmai:
Nuplauname kalafijorą ir pasmulkine (nepjaustom o lauzom jis juk lengvai smulkinasi po šakele) dedame i šalta vandeni ir kai uzvirs paverdame apie 5-10min kol kiek suminkstes bet dar nebus pilnai isviręs. Kol verda kalafijoras burokine tarka sutarkuolame morkas (dalį ju sutarkuoju stambiau ant "mandresniu" tarkų būna toks vienas aštrus plyšys per kuri tarkuojant gaunasi tokie ploni ploni griežinėliai:) Supjaustome smulkiais gabalėliais svogūną ir česnaką. Apvirusius kalafijorus paliekame nuvarveti. Įkaitiname keptuvę įpilame alyvų aliejaus ir pakepiname morkas . Joms kiek suminkštėjus dedame svogūnus ir česnaką. Įdedame druskos ir žiupsneli cukraus. Viską suverciame i troškintuvą. Toliau keptuvėje įkaitinę alyvų aliejų pakepiname kalafijorą, kol vietomis paruduos. Kepimo metu kalafijorą negailestingai trupiname:) jis turi subireti ne iki trupiniu bet šakelės turi aptrupėti. Į pabaigą įdedam gabalėlį sviesto, druskos ir pipirų. Viską išmaišome ir sudedame į troškintuvą kur jau laukia morkos su svogunais ir česnaku. (jei turite DIDELE keptuvę galite viska bandyti troškinti ir joje, tada į apkepusius kalafijorus supilkite atgal morkas su svogūnais ir česnakais) Supilame grietinėlę, ir patroškinam orkaitėje apie 15-20min. Ištraukiame troškinį jį pamaišome, įdedame pora šaukstų grietinės, sojų padažo pagal skonį ir jei dar trūksta prieskonių tada dar įdedame į šiltą orkaitę bet ją jau išjungiame.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>