Jums prireiks:
2 puodeliai gryno (plain) neriebaus (low- fat) jogurto;
3 valg.š. medaus (arba pagal skonį);
1 mažas apelsinas, “zested” (nutarkuota vien geltonoji žievelės dalis, neliečiant šviesios);
1 puodelis vyšnių;
1 valg.š. cukraus;
1/2 puodelio avižų dribsnių, apkepintų.

Veiksmai:
1.Sudėkite jogurtą, medų ir apelsino nutarkuotą žievelę (zest) į dubenį ir gerai išmaišykite. Šaldykite (šaldytuve, ne kameroje) mažiausiai 4 val., leisdami atsirastti vientisam skoniui. 2.Išimkite kaulelius iš vyšnių, apibarstykite jas cukrumi ir taip pat šaldykite 4 val. 3.Kai jau esate pasirengę patiekti į stalą, sudėkite avižas į aukštą peršviečiamą stiklinę taurę ir sluoksniais dėkite jogurtą, vyšnias, dar vieną sluoksnį jogurto ir kelis arbatinius šauštelius avižų dribsnių. Tą patį pakartokite ir dėdami į kitas tris stiklines. Gražus, sluoksniuotas desertas. Pastaba: desertas gali būti iš anksto gaminamas prieš 1- 2 valandas ir laikomas atšaldytas (tik ne šaldymo kameroje) kol ateis laikas patiekti. Avižas kepinti keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies apie 2- 3 minutes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>