Troškinta jautiena su lašinukais


Jums prireiks:
1 kg jautienos,
100 g lašinukų,
morka,
svogūnas,
petražolės šaknis,
druskos,
pipirų,
duonos plutos,
1 šaukštas miltų.

Veiksmai:

Lašinukus, morką ir petražolės šaknį supjaustyti. Mėsoje padaryti įpjovas, į kurias įdėti lašinukų, morką, petražolės šaknį. Mėsą įtrinti druska ir pipirais. Tada mėsą surišti ir pakepti. Po to įdėjus duonos plutos, patroškinti. Išėmus mėsą, į padažą įpilti vandenyje išplaktus miltus ir dar 5 minutes pavirinti. Tada nukošti, pertrinti daržoves ir sudėti į padažą. Mėsą atrišti ir patiekti su padažu bei bulvėmis. Skanaus.

Virta jautiena su daržovėmis


Jums prireiks:

500 g jautienos,
3 morkos,
ropė,
kopūstas,
500 g bulvių,
druskos,
krapų.

Veiksmai:

Mėsą pasūdyti ir virti. Kai išvirs, įdėti nepjaustytą morką, supjaustytą ropę, kopūstą. Viską virti, o bulves virti atskirai. Išvirusią mėsą supjaustyti ir patiekti su daržovėmis. Skanaus.

Jautiena su krienais


Jums prireiks:
500 g jautienos,
morka,
petražolės šaknis,
svogūnas,
druskos,
pipirų.
Padažui:
šaukštas sviesto,
šaukštas miltų,
1,5 stiklinės mėsos sultinio,
2 šaukštai grietinės,
2 šaukštai tarkuotų krienų.

Veiksmai:
Mėsą užvirinti, sudėti druską, petražolės šaknį. Išvirusią mėsą supjaustyti. Pagaminti padažą: ištirpinti sviestą, jame pakepinti miltus, įpilti sultinio ir 5 minutes pavirti. Tada įdėti grietinės, paskaninti krienais, druska ir cukrumi. Padažu apipilti mėsą bei patiekti su bulvėmis. Skanaus.

Įdarytas jautienos kepsnys


Jums prireiks:
200 g jautienos kepsnio,
100 g varškės,
4 šaukštai tarkuotų krienų,
1 šaukštas pieno,
druskos,
cukraus.

Veiksmai:
Mėsą supjaustyti. Varškę sumaišyti su krienais, druska, cukrumi. Įdarą dėti ant mėsos griežinėlių ir juos susukti bei susmeigti. Skanaus.

Filė su lašinukais


Jums prireiks:
1 kg jautienos,
200 g lašinių,
druskos,
pipirų,
60 g sviesto,
100 g grietinėlės.

Veiksmai:
Mėsą prismaigstyti lašinukų, įtrinti druska, palaikyti 30 minučių ir kepti svieste. Apkepus, perdėti kepti į orkaitę ir kepti 40 minučių. Mėsą pagardinti grietinėle ir patiekti su bulvėmis. Skanaus.

Jautienos kepsnys


Jums prireiks:
1 kg jautienos,
50 g riebalų,
druskos,
pipirų,
30 g sviesto,
krienų,
vandens.

Veiksmai:
Mėsa įtrinti prieskoniais ir 30 minučių palaikyti. Tada pakepinti. Apkeptą mėsą kepti orkaitėje. Kepsnys turi būti ne visai iškepęs. Pagaminta mėsa užpilama padažu, pagamintu iš mėsos sulčių ir sviesto. Prie mėsos tinka bulvės. Skanaus.

Jautiena su kilkėmis ir citrina


Jums prireiks:
500 g jautienos,
50 g lašinių,
30 g riebalų,
5 kilkės,
tarkuotos citrinos žievelės,
0,5 citrinos ,
petražolių lapelių,
4 šaukštai acto,
0,5 stiklinės sauso vyno,
0,5 šaukštai miltų.

Veiksmai:
Į mėsa prismaigstyti plonai pjaustytų lašinukų. Kilkes susmulkinti, sumaišyti su citrinos žievele, petražolėmis ir actu. Mišiniu įtrinti mėsą ir 1 – 2 dienas palaikyti šaltai. Paskui nuvalyti prieskonius, pakepinti. Tada įpilti vyno, vandens ir troškinti. Troškinant įdėti jau naudoto mišinio. Ištroškinus, į skystį, kur troškinosi mėsa, supilti vandenyje išplaktus miltus, pakaitinti ir patiekti su mėsa. Skanaus.

Jautiena su žalumynų įdaru


Jums prireiks:
4 porcijoms reikės:
4 gabaliukų jautienos (po 200g),
druskos, pipirų,
3 šaukštų garstyčių,
4 griežinėlių šoninės,
po 1 ryšelį petražolių ir builio,
2 kiaušinių,
100g riebios varškės,
2 svogūnų,
4 skiltelių česnako,
muškato riešuto,
3 šaukštų tarkuotų džiūvėsėlių,
3 šaukštų aliejaus,
100g morkų ir šakninio saliero, supjaustytų kubeliais,
po 500ml baltojo vyno ir mėsos sultinio,
2 šaukštelių krakmolo.

Veiksmai:
Jautieną padaužykite , pabarstykite druska ir pipirais . Patepkite garstyčiomis ir ant kiekvieno gabaliuko dėkite po 1 griežinėlį šoninės. Žalumynus susmulkinkite ir sumaišykite su kiaušiniu ir varške. Svogūną ir česnaką nulupkite ir supjaustykite. Pusę kiekio įdėkite į varškės masę. Faršą pagardinkite druska , pipirais ir muškato riešutu, įdėkite tarkuotų džiūvėsėlių ir patepkite mase mėsą. Mėsos griežinėlius suvyniokite ir apriškite siūlu. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Keptuvėje be rankenų įkaitinkite aliejų, sudėkite suktinukus ir apkepinkite ant didelės ugnies. Sudėkite morkas, salierus, likusius svogūnus ir česnaką ir trumpai pakepinkite. Supilkite vyną ir sultinį ir sumaišykite. Suktinukus uždenkite ir troškinkite orkaitėje apie 30 min. Suktinukus išimkite iš padažo. Kad padažas sutirštėtų, įpilkite krakmolo, sumaišyto su šaukštu vandens, pagardinkite druska ir pipirais . Mėsą sudėkite į lėkštę ir užpilkite padažu. Papuoškite likusiais žalumynais, o galiausiai – mažais pomidoriukais.