Jums prireiks:

1.1 kg jautienos filė arba nugarinės,
2.50 g riebalų, 3.druskos, pipirų,
4.30 g sviesto, 5.krienų,
6.vandens

Veiksmai:

Nuo mėsos nugramdyti plėves, įtrinti ją druska, pipirais ir palaikyti 30 minučių. Paskui apkepinti keptuvėje įkaitintuose riebaluose po truputį įpilant vandens. Apkepintą mėsą pastatyti į orkaitę ir kepti retkarčiais palaistant išsiskyrusiomis sultimis.
Rostbifu (angį. Roast beef) vadinamas toks kepsnys, kurio vidus rausvas, t. y. ne visai iškepęs. File kepama 20—25 minutes, nugarinė — 25—30 minučių. Didesni negu recepte nurodyti gabalai kepami dar ilgiau.
Jautienos kepsnį supjaustyti skersai raumenų plonais griežinėliais, sudėti į pašildytą dubenį ir patiekti su šiaudeliais supjaustytomis bulvėmis, keptomis karštuose riebaluose, žiediniais kopūstais, morkomis, žaliaisiais žirneliais, marinuotų daržovių salotomis ir kt.
Kepsnio griežinėlius galima užpilti padažu. Jis gaminamas iš mėsos sulčių, kurias reikia perkošti, įdėti sviesto ir pakaitinti.
Prie šio valgio tinka krienai. Juos dėti tiesiog ant kepsnio arba šalia jo.
Anglijoje, rostbifo tėvynėje, rostbifas patiekiamas su pudingu iš kiaušinių ir miltų.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>