Jums prireiks:

1.300 g virtos jautienos, 2.5—6 virtos bulvės,
3.100 g silkes filė arba 4.200 g nevalytos silkės, 5.200 g grietinės,
6.2 kiaušiniai,
7.30 g margarino,
8.1 šaukštas maltų džiūvėsėlių,
9.50 g sūrio.

Veiksmai:
Mėsą sumalti kartu su bulvėmis ir silkės filė, įmušti kiaušinius ir sudėti grietinę. Kad apkepas būtų purus, baltymus galima išplakti atskirai. Formą ištepti margarinu ir sudėti į ją paruoštą masę. Paviršių išlyginti ir apibarstyti maltais džiūvėsėliais bei taikuotu sūriu. Kepti 20 minučių nelabai karštoje orkaitėje. Apkepas iškepęs, jeigu jis lengvai atšoka nuo formos, o paviršius apsitraukęs gelsva plutele.
Patiekti karšta, tik ką išimtą iš orkaitės. Vietoj padažo tinka ištirpintas sviestas. Valgyti su daržovių salotomis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>