Jums prireiks:

1.500 g jautienos minkštimo,
2.50 g lašiniukų,
3.30 g riebalų arba aliejaus,
4.5 kilkės, tarkuotos citrinos žievelės,
5.1/2 citrinos ,
6.2 šaukštai supjaustytų petražolių lapelių,
7. 4 šaukštai acto, 8.1/2 stiklinės sauso vyno,
9.1/2 šaukšto miltų.

Veiksmai:

Iš mėsos išpjaustyti sausgysles ir ją prismaigstyti lašiniukų, supjaustytų plonais pailgais gabalėliais. Kilkės susmulkinti ir sumaišyti su tarkuota citrinos žievele, supjaustytais petražolių lapeliais ir actu. Mišiniu įtrinti mėsą, įdėti ją į sandariai uždaromą indą arba į plastikinį maišelį (be skylių) ir laikyti l—2 dienas šaltai. Paskui nuo mėsos nuvalyti prieskonius, apdžiovinti ją ir apkepinti troškintuve įkaitintuose riebaluose, Tada įpilti Va stiklinės karšto vandens, 1/4 stiklinės vyno ir uždengus dangčiu troškinti ant mažos ugnies. Baigiant troškinti, įdėti pagal skonį mėsos marinavimui naudoto prieskonių mišinio, supilti vyną.
Ištroškintą mėsą supjaustyti skersai raumenų griežinėliais ir sudėti į pašildytą dubenį kartu su keptomis bulvėmis ir virtomis morkomis arba kitomis daržovėmis. Į skystį, kuriame buvo troškinama mėsa, supilti šaltame vandenyje išplaktus miltus, pakaitinti, pagardinti, perkošti ir pagamintą padažą patiekti padažinėje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>