Jums prireiks:

1.500 g jautienos minkštimo,
2.50 g riebalų,
3.2—3 svogūnai,
4.1 šaukštas pomidorų tyrės,
5. 1 šaukštas miltų, 6.100 g grietinės

Veiksmai:

Iš mėsos išpjaustyti sausgysles, supjaustyti ją 20—30 g sveriančiais kubeliais ir apkepinti įkaitintuose riebaluose. Kepti per kelis kartus. Kai į keptuvę pridedama daug mėsos, ji blogai apkepa, pasidaro beskonė, nes išsiskiria daug sulčių. Apkepusią mėsą apibarstyti druska, pipirais, įdėti pomidorų tyrės. Kiek vėliau įpilti karšto vandens ir uždengus troškinti, kol mėsa pasidarys apyminkštė. Padažui atskirai pakepinti svogūnus ir miltus, kol jie pagels, paskui pamažu įpilti sultinio, kuriame buvo troškinama mėsa. Pagamintu padažu apipilti mėsą ir baigti troškinti. Tada supilti grietinę, užvirinti ir pagardinti.
Patiekti su padažu. Prie šio valgio tinka virtos bulvės ir daržovių salotos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>