Jums prireiks:
Papločiams: 7-8 baltymų 250g cukraus pudros 250g riešutų – geriausiai lazdynų vanilinio cukraus citrinos rūgšties Kremui: 200-300g sviesto likę kiaušinio tryniai 1-2 šaukštai cukraus 100g šokolado arba 2-3 šaukšteliai tirpios kavos vanilinio cukraus razinų romo arba konjako

Veiksmai:
Kiaušinių baltymus išplakti su cukraus pudra, kol bus labai standžios putos, suberti pakelį vanilinio cukraus, susmulkintus riešutus, truputį citrinos rūgšties, dar kiek paplakti. Iš gautos masės iškepti 3-4 papločius. Paplotį reikia kepti apie 1,5 val. 100C temperatūroje. Paplotis turi ne tiek kepti, kiek džiūti, todėl reikia palikti praviras orkaitės dureles. Kremui reikia sviestą išsukti iki purios masės. Atskirai išsukti trynius su cukrumi ir sukant supilti sviestą . Jei dedama šokolado, jį reikia ištirpinti ir sukant supilti į kramą. Jeigu dedama tirpios kavos, miltelius suberti tiesiai į kremą. Paskaninti vaniliniu cukrumi , rome mirkytomis supjaustytomis razinomis. Gautu kremu pertepti baltymų papločius, aptepti viršų. Puošti pasitelkus savo išmonę.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>