Jums prireiks:
4 pomidorai,
2 agurkai,
4 skilteles česnako,
petražolė,
pipirai,
alyvų aliejus,
2 šaukstai vyno acto,
1 litras vandens,
1 salždi paprika,
2 svogūnai.

Veiksmai:

Verdančiu vandeniu nuplikom 4 didelius pomidorus, nulupam odelę ir vieną pomidorą padedam atskirai. 2 didelius agurkus nulupam ir supjaustom mažais kubeliais, pasūdom ir paliekam 15 min. guleti. Tuo tarpu nulupam 4 skilteles česnako, supjaustom 3 pomidorus, nuplaunam petražoles ir visa tai kartu su agurkais sumalam mikseriu, pasūdom, iberiam pipirų. Gautą masę supilam i salotinę ar kokį kitą indą. Maišant saukštu supilti iš lėto puse stiklinės alyvų aliejaus, po to dar 2 šaukstus vyno acto ir 1 litrą vandens ( arba stklinę pomidorų sulčių ir 3/4 litro vandens- bus skaniau). Gerai viska sumaišyti ir pastatyti mažiausiai 2 val i šaldytuva.
Patiekti kartu su smulkiais kubeliais supjaustyta 1 didele saldžiaja paprika, 2 svogunais, pomidoru, viska sudejus i atskirus dubenelius, iš kurių kiekvienas svečias gales įsidėti tiek, kiek norės. Galite įmesti į sriubą dar keleta ledukų, papuošti baziliko lapeliais, krapais ar petražolem…gero apetito.

Receptas 6 žmonems.

Receptą atsiuntė : vegetare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>