Reikės:Guliašas
kiauliena mentė, 600 g
taukai (kiaulių) 40 g
svogūnai didelis, 1 vnt.
česnakai 1 skiltelė
paprika raudona, 1 vnt.
rauginti kopūstai 400 g
grietinėlė 150 ml
kvietiniai miltai 40 g
pomidorų pasta 1 valgomasis šaukštas
kmynai 1 arbatinis šaukštelis
paprika malta, 1 valgomasis šaukštas
druska
juodieji pipirai malti.

Nuplautą ir nusausintą mėsą supjaustykite gabalėliais. Susmulkinkite svogūną,sutrinkite česnaką. Ištirpinkite keptuvėje riebalus ir pakepkite svogūną (turi apskrusti). Tada sudėkite mėsą. Kai ši kepama pabals, sudėkite česnaką, pomidorų pastą ir suberkite kmynus. Kepdami toliau, įberkite druskos, pipirų ir maltos paprikos. Užpilkite šiek tiek vandens ir uždengę troškinkite ant mažos ugnies 30 minučių.
Sudėkite raugintus kopūstus ir troškinkite toliau (20 minučių). Tuo metu juostelėmis supjaustykite saldžiąją papriką ir, kai mėsa suminkštės, sudėkite ją į troškinį. Galiausiai supilkite su miltais sumaišytą grietinėlę ir maišydami troškinkite dar apie 10 minučių (iki sutirštės). Jei reikia, įberkite dar druskos, pipirų ir nuimkite troškinį nuo ugnies.
Skaniausia valgyti su virtomis bulvėmis ir grietine.
Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>