Kotletai, įdaryti grybais


Jums prireiks:

500 g faršo,
1 svogūnas,
1 kiaušinis,
2 riekelės pyrago,
3/4 stiklinės sultinio arba vandeniu atskiestos grietinės,
druskos,
pipirų,
2-3 šaukštai miltų,
2-3 šaukštai riebalų.

Įdarui:
8-9 ploni kumpio arba dešros griežinėliai,
1/2 stiklinės troškintų grybų,
1 pomidoras arba 1 šaukštas pomidorų tyrės,
1-2 šaukštai aštraus padažo,
petražolių arba peletrūno lapelių,
truputis tarkuotos petražolės arba saliero.

Veiksmai:
Faršą sumaišyti su tarkuotu arba kapotu svogūnu, kiaušiniu, skystyje išmirkytu pyragu, gerai išminkyti, pagardinti. Masę suskirstyti gabalėliais (8-10), juos išploti ant lentos, apibarstytos miltais, ir ant kiekvieno uždėti po kumpio arba dešros griežinėlį ir šiek tiek grybų, sumaišytu su kapotu pomidoru ir prieskoniais. Padaryti plokščius apvalius arba pailgus kotletus ir kepti juos riebaluose.Patiekti su virtomis bulvėmis arba bulvių koše, troškintomis daržovėmis ir agurkų salotomis.

Grybų sviestas


Jums prireiks:
100 g sviesto,
3 šaukštai kapotų troškintų grybų,
3 šaukštai trintų svogūnų,
druskos.

Veiksmai:
Sviestą išsukti iki purumo. Grybus patroškinti savo sultyse, kol grybai nusausės. Įdėti sutrintus svogūnus ir išmaišyti. Gautą masę dėti į sviestą ir išmaišyti. Sviestą tinka naudoti su sumuštiniais su kumpiu ar kitais patiekalais. Tinka puošti agurkų griežinėliais. Skanaus!

Grybų kukulaičiai


Jums prireiks:
200 g virtų grybų,
5 šaukštai miltų,
1 svogūnas,
1 šaukštas tirpinto sviesto,
2 kiaušiniai,
1 šaukštas grietinės,
druskos.

Veiksmai:
Grybus ir svogūnus sumalti mėsmale, sumaišyti su smulkintais svogūnais, sviestu, kiaušiniais ir miltais. Viską gerai išmaišyti ir palaikyti šaltai, kad įsigertų miltai. Po to šaukšteliu formuoti kukulaičius ir pamažu dėti į verdantį vandenį ar sultinį. Virti kol iškyla į paviršių.

Grybais įdaryti kiaušiniai


Jums prireiks:
5 kiaušiniai,
100 g virtų grybų,
2 sūdytos silkės,
2 šaukštai alyvų aliejaus,
2 šaukštai grietinės,
druskos, pipirų.

Veiksmai:
Kiaušinius išvirti, nulupti ir perpjauti išilgau pusiau. Trynius išimti ir sukapoti. Grybus pasmulkinti ir pakepinti ant aliejaus. Žuvį sukapoti ir sumaišyti su smulkintais tryniais ir grybais. Įmaišyti grietinę ir paruošta mase įdaryti kiaušinių baltymus. Skanaus!

Troškinti grybai su bulvėmis


Jums prireiks:
300 g virtų grybų,
50 g rūkytų lašinukų,
40 g sviesto,
1 svogūnas,
2 šaukštai grietinės,
2 pomidorai,
10 bulvių,
vandens,
druskos, pipirų, krapų.

Veiksmai:
Grybus ir svogūną sukapoti ir troškinti svieste, pridėjus prieskonių. Bulves supjaustyti kubeliais ir išvirti. Išvirtas bulves sudėti į karščiui atsparų indą ir apdėjus grybais patroškinti kol bulvės įsigers grybų sultiniu. Patiekti lėkštėje papuošus pomidorų griežinėliais ir žalumynais. Skanaus!

Troškinti grybai garstyčių padaže


Jums prireiks:
500 g grybų,
2 šaukštai sviesto,
1 šaukštas miltų,
1 svogūnas,
1,5 stiklinės sultinio,
1,5 šaukšto garstyčių,
druskos, pipirų, cukraus.

Veiksmai:
Grybus ištroškinti. Miltus ir kapotą svogūną pakepti ant sviesto įpilti sultinio ir aštriai pagardinti prieskoniais ir garstyčiomis. Grybus sumaišyti su padažu ir dar 5 minutes patroškinti. Skanaus!

Grybai, troškinti su pomidorais


Jums prireiks:
400 g grybų,
500 g šviežių pomidorų,
1 svogūnas,
60 g sviesto,
1 šaukštas miltų,
0,5 stiklinės nuoviro,
1 stiklinė grietinės,
druska, krapų.

Veiksmai:
Nuvalytus ir supjaustytus grybus bei svogūną pakepinti svieste, įberti miltų ir dar kepinti, kol miltai paraus. Įpilti nuoviro, įdėti grietinės, patroškinti ir pasūdyti. Pomidorus supjaustyti lygiomis skiltimis, dalį jų patroškinti su grybais. Likusias iškepti atskirai ir sudėti ant pagaminto valgio. Papuošti susmulkintais krapais arba krapų šakelėmis.
Patiekti su šviežiomis virtomis bulvėmis, morkomis, žiediniais kopūstais ir salotų lapelių, šviežių agurkų, ridikėlių salotomis. Skanaus!

Troškinti grybai


Jums prireiks:
250 g virtų grybų,
2 šaukštai sviesto,
1 svogūnas,
2 šaukštai grietinės,
0,5 stiklinės sultinio,
druskos, pipirų, krapų.

Veiksmai:
Grybus ir svogūną sukapoti ir pakepinti ant sviesto. Supilti sultinį ir troškinti maždaug 20 minučių. Galiausiai supilti grietinę, suberti prieskonius ir žalumynus. Tokius troškintus grybus tinka patiekti su virtomis bulvėmis ar daržovių salotomis. Skanaus!

Grybai, troškinti su porais arba svogūnais


Jums prireiks:
500 g šviežių grybų,
400 g svogūnų arba porų,
3 šaukštai margarino,
1 šaukštas miltų,
0,5 stiklinės sultinio,
1 stiklinė grietinės,
druskos,
citrinos sulčių, žalumynų.

Veiksmai:
Nuvalytus ir nuplautus grybus supjaustyti gabalėliais, kotelius – plonais skridinėliais. Svogūnus arba porus supjaustyti strypeliais arba griežinėliais. Grybus, svogūnus arba porus gerai ištroškinti riebaluose. Troškinti ant mažos ugnies, kad neišgaruotų išsiskyrusios sultys. Miltus sumaišyti su šaltu sultiniu arba vandeniu, supilti į grybus ir dar patroškinti. Baigiant troškinti, įdėti grietinės ir prieskonių. Patiekti su virtomis bulvėmis, kumpio griežinėliais ir daržovių salotomis. Skanaus!

Grybai troškinti su bulvėmis ir žirniais


Jums prireiks:
500 g grybų,
1 svogūnas,
1,5 stiklinės žirnių,
3 šaukštai aliejaus,
3 šaukštai grietinėlės,
vandens,
druskos, pipirų, krapų.

Veiksmai:
Grybus ir svogūną sukapoti ir troškinti aliejuje. Sudėti pjaustytas bulves, įpilti šiek tiek vandens ar sultinio, pabarstyti prieskonių ir 15 minučių patroškinti. Suberti žirnius ir patroškinti dar, kol jie suminkštės. Baigiant troškinti įpilti grietinėlės, apibarstyti žalumynais. Prie šio valgio tinka agurkų ar ridikėlių salotos. Skanaus!