Silkės užpilas


Jums prireiks:

Silkės filė            4 vnt
Vakuoti grybai    200-300 g
Virti kiaušiniai      4 vnt
Svogūnai             2 vnt
Grietinė
Prieskoniai

Veiksmai:

Silkę išdėti silkinėje, o visus likusius ingridientus supjaustyti, sumaišyti ir dėti ant silkės.

Keptos žaliuokės


Jums prireiks:

Žaliuokės
Kiaušiniai
Miltai
Druska
Pipirai
Aliejus

Veiksmai:

Šiam patiekalui tinka tik lygios kepurėlės.Kotelius nupjauti, kepurėles gerai išplauti.Apibarstyti druska ir pipirais, pavolioti miltuose, tada išplaktame kiaušinyje ir kepti aliejuje, ant silpnos ugnies, kol gražiai apskrus.

MARINUOTI GRYBAI


Jums prireiks:
1 kg. grybų, 3 arb,šaukšteliai druskos,, 12 žirnelių juodųjų pipirų, 3 žirneliai kvepiančių pipirų, 2 lauro lapai. 3 valg.šaukštai acto, 1 arb,šaukštelis cukraus, 1-2 stiklinės vandens.

Veiksmai:
Grybus nuvalyti, gerai nuplauti kelis kartus, kiaurasamtyje nuvarvinti. Didesnius grybus supjaustyti per pusę arba į keturias dalis. Grybus sudėti į puodą ir virti apie 30 min. Tada vėl į kiaurasamtį, nuvarvinti. Vėl į puodą su vandeniu, sudėti visus prieskonius, actą pačioj pabaigoj supilti, dar pavirti apie 15 min. Karštus sukrėsti į paruoštus stiklainius ir užsukti dangtelį. Skanaus.

Konservuoti grybai savo sultyse


Jums prireiks:

 1kg grybų, 20g druskos,  kmynų pagal skonį, lauko lapų pagal skonį, juodųjų pipirų

Veiksmai:
Išplauti grybai supjaustomi ir sudedami į emaliuotą puodą. Kilogramui šviežių grybų beriama 20 g druskos ir kaitinama be vandens, retkarčiais pajudinant su visu puodu arba atsargiai pamaišant mediniu šaukštu, kad neprikibtų prie dugno. Juoduojančius grybus prieš virimą patartina pamerkti į parūgštintą ir pasūdytą vandenį. Grybai verdami, iki puode lieka ketvirtadalis visų sulčių. Baigiant virti, jei kam patinka, galima įberti truputį kmynų, lauro lapelių, juodųjų pipirų. Po to grybai sudedami į stiklainius, šaukštu paspaudžiami, kad neliktų oro tarpų, uždengiami dangteliais ir kaitinami 100°C temperatūroje 40 minučių kitame verdančiame puode. Atšaldomi, o kitą dieną pakartotinai pakaitinami dar 20 minučių kad grybų gleivėse neliktų gyvybingų bakterijų sporų. Po to stiklainiai sandariai uždaromi.

Grybukai


Jums prireiks:
Silkė, sauja virtų džiovintų grybų, svogūnas, 2 šaukštai aliejaus, 2 kietai virti kiaušiniai, maltų pipirų, žalumynų.

Veiksmai:
Silkę išdarinėkite ir sumalkite. Supjaustytą svogūną ir grybus apkepkite aliejuje, pagardinkite pipirais. Tada berkite į silkinę, ant jų dėkite iš silkės suformuotus kukulius. Kiaušinių trynius pjaukite pusiau, o baltymus sukapokite. Ant kiekvieno kukulio dėkite po trynio puselę ir pabarstykite baltymais. Puoškite žalumynais.

Baklažanai su šviežiais grybais


Jums prireiks:
2-3 vidutinio dydžio baklažanai,
500 g grybų,
2-3 svogūnai,
4 šaukštai sviesto,
1 stiklinė grietinės,
2 šaukštai miltų,
druskos.

Veiksmai:
Baklažanus supjaustyti 3-4 cm ilgio juostelėmis, suslėgti ir leisti sultims ištekėti. Nusausintus baklažanus pavolioti miltuose (1 šaukšte) ir apkepinti su sviestu. Grybus nuplauti ir supjaustyti juostelėmis. Iškeptus baklažanus , grybus ir smulkiai supjaustytus svogūnus užpilti grietine, sumaišyta su likusiais miltais, ir troškinti vidutinio karštumo orkaitėje, kol išvirs grybai.

Muštinis su voveraitėmis


Jums prireiks:
1.4 mėsos gabaliukai po 150 g
2.1/2 šaukštelio pipirų
3.2 šaukštai aliejaus
4.250 g voveraičių
5.2 šaukštai sviesto, 6.druskos
7.1 šaukštas sojų padažo
8.1/8 l grietinės
9.petražolių pagal skonį

Veiksmai:

Kepsnio pakraščius įpjauti, kad kepant mėsa nesusiriestų. Pabarstyti
pipirais ir aptepti aliejumi. Nuvalyti grybus, nuplauti ir nuvarvinti kiaurasamtyje. Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinti sviestą, suberti grybus ir troškinti su sviestu apie 2 minutes. Pagardinti druska ir pipirais . Kai iškeps, sukrėsti į dubenį ir laikyti šiltai. Kepsnius pasūdyti ir kepti po 2
minutes iš abiejų pusių. Iškepusius muštinius sudėtį į pašildytą lėkštę.
Iš sulčių, kuriose kepė mėsa, sojų padažo, grietinės paruošti padažą.
Šiek tiek pakaitinti, tada sukrėsti grybus ir paskaninti kapotomis petražolėmis. Paruosta padažą supilti į padažinę. Kepsnius galima užšaldyti ir žalius, ir keptus, tik be grybų padažo. Kepti apie 12 minučių. Skanaus!

Krepšeliai su grybais


Jums prireiks:
Tešlai:
1 stiklinė miltų,
100 g sūrio,
100 g margarino,
1 kiaušinio trynys, druskos.
Įdarui:
1 stiklinė marinuotų grybų,
2 virti kiaušiniai,
1 svogūnas,
1 obuolys,
3 šaukštai grietinės,
1 pomidoras
druskos, pipirų.

Veiksmai:
Iš miltų, tarkuoto sūrio, margarino ir kiaušinio trynio paruošti kočiojamą ir pusvalandy palaikyti šaldytuve. Tada iškočioti, supjaustyti nedideliais paplotėliais ir suformuoti krepšelius. Kepti iki gražaus parudavimo.
Grybus, kiaušinius, svogūną ir obuolį smulkiai sukapoti, sumaišyti su prieskoniais ir grietine. Ataušusius krepšelius prikrauti įdaro, papuošti žalumynais ar pomidoro griežinėliais. Skanaus!

Kepti baravykai grietinėje


Jums prireiks:
200 g grybų,
100 g bulvių,
25 g svogūnų,
10 g sviesto,
5 g miltų,
50 g grietinės,
pipirų, druskos,
žalumynų.

Veiksmai:
Bulvės pjaustomos kubeliais ir kepamos riebaluose, kol beveik suminkštėja. Tada sudedami juostelėmis pjaustyti grybai ir kepami kol suminkštėja. Paskui pridedama svogūnų, pakepinama, pabarstoma miltais, dar pakepinama, pridedama pipirų, druskos, užpilama grietine ir pavirinama 5 -10 minučių. Prieš patiekiant apibarstoma žalumynais. Skanaus!

Džiovinti grybai


Jums prireiks:
400g makaronų
100g sviesto
50 g džiovintų grybų
2 svogūnai, prieskonių ,juodųjų pipirų pagal skonį

Veiksmai:

Pamirkyti grybus, juos pervirti ir sumalti arba smulkiai supjaustyti.  Išvirti makaronus pasūdytam vandenyje, ir supilti į kiaurasamtį.  Pakepinti ant svieto svogūnus,sudėti grybus ,makaronus ,prieskonius ir pipirus.Skanaus

Receptą atsiuntė Ita