Jums prireiks:
1.1 višta (apie 1,2 kg),
2.400 šviežių grybų,
3.1 raudonoji paprika,
4.1 svogūno galva,
5.3 šaukštai sviesto,
druskos, pipirų ir žalumynų pagal skonį.

Veiksmai:
Išvalytą vištą padėkite ant pjaustymo lentelės krūtinėle į apačią. Nuo kaklo pjaukite išilgai žemyn, stengiantis nepažeisti aplink esančios odos ir filė. Kuo atsargiau pašalinti visus kaulus ir kremzles – stuburą, krūtinkaulį, šlaunikaulius. Geriausia tai daryti siauru plonu ir labai aštriu peiliu, kad nepasižeistų aplink kaulus esanti mėsa. Jeigu ant kaulų pasiliko mėsos, ją nuimkite ir paskirstykite tolygiai ant odos. Įtrinkite vištos vidų ir išorę prieskoniais ir druska . Palikite pusvalandžiui.
Įdarui šviežius grybus supjaustykite smulkiai, o svogūnus – riekelėmis. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir pakepinkite grybus su svogūnais, pagardinkite juos druska ir prieskoniais .
Papriką perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas ir blanširuokite 1 – 2 minutes verdančiame vandenyje, paskui perliekite šaltu vandeniu ir nulupkite odelę.
Vištą pripildykite įdaro: pirmiausia šonuose padėkite paprikos dalis, kad jos gerai prisispaustų prie mėsos, paskui sukrėskite grybus. Įdaro prikimškite ir šlauneles.
Vištą užsiūkite. Tiks bet koks siūlas, geriau būtų ryškesnis, kad labiau matytūsi, kai reiks ištraukti iškepus vištai. Vištą ištepkite aliejumi arba majonezu ir kepkite orkaitėje 200° temperatūroje maždaug 1 valandą, pastoviai palaistant susidariusiomis sultimis. Iškepusi višta turi įgauti gražiai rusvа atspalvį. Ištraukite siūlą ir patiekite. Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>