Jums reikės:

200 g kambario temperatūros sviesto
400 g varškės
2 pakelių „forminių“ sausainių (kad ir „Gaidelio“)
Cukraus
Citrinos
Vanilinio cukraus

Veiksmai:

Varškę permalame arba labai gerai ištriname su sviestu ir cukrumi (pagal skonį), vaniliniu cukrumi bei citrinos sultimis. Galima įtarkuoti truputį žievelės geltonosios dalies dėl aromato.  Taip pat į varškės masę galime dėti aguonų, razinų ar kitų džiovintų vaisių (pagal kiekvieno skonį).

Į formos apačią klojame sausainius, ant viršaus tepame varškės masę ir taip susluoksniuojame visas gėrybes.

Per naktį paliekame šaldytuve, kad sudrėktų sausainiai, kitą dieną skanaujame.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>