Kriaušių kompotas


Jums prireiks:
1.1 l vandens,
2.300 g kriaušių,
3.150 g cukraus,
4.25 g vyno,
5.1 g citrinos rūgšties.

Veiksmai:
Kriaušes nulupkite ir supjaustykite. Jei odelė plona, galite nelupti. Vandenį užvirinkite, suberkite cukrų, citrinos rūgštį, įdėkite kriaušes, indą uždenkite ir leiskite ataušti. Prieš patiekdami įpilkite vyno. Skanaus!

Džiovintos duonos gira


Jums prireiks:
1.10 l vandens,
2.2 kg juodos duonos,
3.1 kg cukraus,
4.30 g mielių,
5.50 g razinų.

Veiksmai:
Duona supjaustoma riekelėmis ir džiovinama. Išdžiovinta užplikoma verdančiu vandeniu ir palaikoma 5-6 valandas, paskui skystis nusunkiamas ir gira perkošiama per tankų sietelį, papildomai įpilama virinto vandens, kad būtų 10 litrų. Supilamas cukrus. Skystis atvėsinamas ir supilamos su cukrumi ištrintos mielės. Indas pridengiamas ir pastatomas šiltai. Po 10-15 valandų putos nugraibomos, gira supilstoma į butelius. Į kiekvieną j įdedama po raziną. Vartoti galima po 24 valandų.
Gira greitai perrūgsta, todėl nereikia jos gaminti daug. Skanaus.

Salyklo gira


Jums prireiks:
1.1 kg rugių salyklo,
2.2 kg juodos duonos,
3.83.00 g cukraus,
4.10 l vandens,
5.5 g mėtų,
6.2 lazdelės cinamono,
7.100 g razinų,
8.30 g mielių.

Veiksmai:
Rupiai sumalti salyklo miltai užpilami 4 litrais virinto vandens, išmaišoma ir uždengus pastatoma šiltai. Po 2-3 dienų į salyklą sudedama džiovinta duona, grūstas cinamonas, mėtos, cukrus, pusė razinų, su cukrumi ištrintos mėtos ir įpilama dar 6 litrai šito vandens. Pridengtas indas pastatomas šiltai. PO 24 valandų gira perkošiama. Tirščiai užpilami 3 litrais virinto vandens, palaikoma 10 valandų, skystis nukošiamas ir sumaišomas ir su ankščiau iškošta gira. Po to gira užvirinama, nugraibomos putos, atšaldžius supilstoma į butelius. Supilsčius į butelius palaikoma 3-4 dienas. Skanaus.

"Martinis"


Jums prireiks:
1.75ml džino ir 15 ml sausojo vermuto.

Veiksmai:
Inde kokteliams ruošti sumaišykite ledo gabaliukus su 75ml džino ir 15 ml sausojo vermuto. Iškoškite į martinio taures ir papuoškite alyva.
Koktelį gerkite vieną.

"Margarita"


Jums prireiks:
1.45ml tekilos, 30ml citrinių sulčių, 15 ml “Cointreau” [prancūziškas likeris] ir truputį išplakto kiaušinio baltymo.

Veiksmai:
Inde kokteliams ruošti ledo gabalėlius sumaišykite su 45ml tekilos, 30ml citrinių sulčių, 15 ml “Cointreau” [prancūziškas likeris] ir truputį išplakto kiaušinio baltymo. Iškoškite taurę. Papuoškite citrinos žievele. Į stalą kokteilį duokite vieną.

"Japoniškoji šlepetė"


Jums prireiks:
1.30ml “Midori”, “Cointreau”, citrinų sulčių.

Veiksmai:
Inde kokteiliams ruošti sumaišykite po 30ml “Midori”, “Cointreau”, citrinų sulčių ir gerai pakratykite. Iškoškite ir patiekite, supilstę į atšaldytas taures. Papuoškite citrinos skiltele ir gėlių žiedeliais. Kokteilį siūlykite vieną.

"Kolada"


Jums prireiks:
1.45ml baltojo romo, 30ml kokoso riešutų grietinėlės, 2.15ml grietinėlės, 15ml cukraus sirupo ir 90ml ananasų sulčių.

Veiksmai:

Inde kokteiliams ruošti sumaišykite ledo gabalėlius su 45ml baltojo romo, 30ml kokoso riešutų grietinėlės, 15ml grietinėlės, 15ml cukraus sirupo ir 90ml ananasų sulčių. Indą gerai pakratykite. Kokteilį iškoškite į taures ir papuoškkite šviežių ananasų griežinėliais bei cukruota vyšnia.

Skanaus

Bananinis jogurtas


Jums prireiks:
3 bananai
500ml kefyro
2 šaukštai cukraus

Veiksmai:

Sudedame į kombainą bananus, cukrų, kefyrą. Plakame tol, kol masė pasidarys tiršta ir be banano gabaliukų.
Svarbu: jei dėsite pieną, masė bus per saldi ir ne tokia tiršta.

Receptą atsiuntė Diana.

Nevirtas uogų kompotas


Jums prireiks:

200 g žemuogių,
100 g braškių,
100 g konservuotų slyvų,
0,5 stiklinės cukraus,
0,5 litro vandens,
1 stiklelis vyno.

Veiksmai:
Vanduo su cukrumi užvirinamas ir atšaldomas. Uogos nuvalomos, nuplaunamos ir apdžiovinamos. Braškės ir slyvos su-pjaustomos. Uogos sudedamos į stiklini pusdubenį ir užpilamos atšaldytu sirupu ir vynu.