Figų kokteilis


Jums prireiks:
4 figos
½ smulkinto ananaso
150 ml sojos pieno

Veiksmai:
Nulupk ir išvalyk figas. Sudėk susmulkintas figas ir ananasus į dubenį, įpilk sojų pieno ir viską išplak.

Serbentų, vyšnių, bruknių arba agrastų padažas


Jums prireiks:
2 šaukštai margarino, 2 šaukštai miltų, 1,5 stiklinės sultinio arba vandens, 2 stiklinės šviežių uogų ir 2 šaukšteliai cukraus, arba 1,5 stiklinės uogienės., druskos, tarkuotos citrinos žievelės, petražolių lapelių. 

Veiksmai:

Miltus pakepinti ištirpintame margarine, kol pagels, įpilti sultinio arba vandens, užvirinti, suberti šviežias uogas ir virti, kol uogos išvirs.Tada padažą pertrinti per sietelį, vėl užvirinti ir pagardinti. Jei vietoj šviežių uogų yra dedama uogienė – pertrinti nereikia. Padažas tinka prie naminių ir laukinių paukščių mėsos, triušienos, kiškienos. 

Baltoji gira


Jums prireiks:

1 batonas, 3 l vandens, 300 g cukraus, 3 šaukštai medaus, 50 g mielių, 1 pakelis vanilinio cukraus, 200 g razinų.

Veiksmai:

Batoną supjaustykite gabaliukais ir iki rusvumo padžiovinkite. Tada sudėkite į emaliuotą puodą, užpilkite verdančiu vandeniu ir 20-30 min. palaikykite. Perkoškite. Sudėkite medų, cukrų, vanilinį cukrų, supilkite iškildytas mieles, ir pastatykite šiltoje, bet ne karštoje vietoje. Laikykite 2-3 val. Supilstykite į indus, sudėkite razinas ir pastatykite vėsioje vietoje.

Prancūziškas obuolių punšas


Jums prireiks:
1 l stiprios arbatos,
100 g rudojo gabalinio cukraus,
500 g apyrugščių obuolių,
1/2 ananaso,
1/2 laimo,
1/2 cinamono lazdelės,
2 gvazdikėliai,
3 kalendros sėklos
3 pimento sėklos,
1/8 l kalvadoso,
1/4 l grietinėlės,
rudojo gabalinio cukraus

Veiksmai:

Paruošti stiprią arbatą, supilti į puodą ir suberti gabalinį cukrų. Vaisius nulupti, supjaustyti plonais griežinėliais, įdėti į arbatą, suberti prieskonius, užvirinti ir 5 minutes palaikyti ant silpnos ugnies, kad pritrauktų. Nuimti nuo ugnies, įmaišyti kalvadoso, viską perkošti per sietelį ir dar karštą gėrimą išpilstyti į stiklines arba taures. Ant viršaus uždėti plaktos grietinėlės ir papuošti grūstu gabaliniu cukrumi. Skanaus!

Uogų gėrimas


Jums prireiks:
150 g uogų (žemuogių, braškių, aviečių, serbentų),
2,5 stiklinės virinto vandens,
medaus ar cukraus,
spalvoto ledo gabaliukų.

Veiksmai:

Trintos uogos užpilamos virintu vandeniu ir palaikius 20 – 25 minučių nukošiamos. Skystis paskaninamas medumi ar cukrumi. Į kiekvieną taurę ar stiklinę įdedama po kelias pasiliktas uogas ir spalvoto ledo gabaliukų. Skanaus!

Putojantis medaus gėrimas


Jums prireiks:

2 šaukštai medaus,
0,5 stiklinės obuolių sulčių,
2 šaukštai citrinos sulčių,
1,5 stiklinės gazuoto ar mineralinio vandens.

Veiksmai:

Medus ištirpinamas obuolių sultyse, supilamos citrinos sultys ir atšaldytas gazuotas vanduo. Geriama atšaldžius. Skanaus!