Vaisių kokteilis


Jums prireiks:

Bananas
Vynuogės  
Jogurtas     100 ml

Veiksmai:

Į jogurtą įdėti keletą vynuogių ir griežinėliais įpjaustyti bananą.

Pieno kokteilis su ledais


Jums prireiks:

Pienas             1 l
Ledai               200 g
Uogų sirupas   5 šaukštai

Veiksmai:

Pieną su ledais ir sirupu gerai išplakite mikseriu. Kokteilį supilstykite į taures ir įdėkite šiaudelius. Taures papuoškite mėtų lapeliais arba serbentų šakelėmis. O tuomet, skanaus.

Imbiero arbata


Jums prireiks:

Imbiero šaknis      100 g
Medus                   2 šaukštai
Vanduo                 1.5 l
Citrina
Apelsinų sultys      stiklinė

Veiksmai:

Nuvalytą imbiero šaknį susmulkinti mikseriu ar sutarkuoti, užplikyti verdančiu vandeniu, įdėti medų, supilti apelsinų sultis. Supjaustytos citrinos griežinėliais pagardinti arbatą.

VYŠNIŲ IR RAUDONOJO VYNO KOMPOTAS


Jums prireiks:
3 kg vyšnių, 800 g cukraus, 1 l. vandens, 0,5 l raudonojo desertinio vyno.

Veiksmai:
Vyšnias nuplauname, nusausiname ir suberiame į stiklainius (su kauliukais). Iš vandens ir cukraus išverdame sirupą. Į sirupą supilame vyną, ir gautą skystį supilame ant vyšnių . 1 l talpos stiklainius pasterizuojame 85° C temperatūroje 20min. Kadangi vyšnių kauliukai nepašalinti, kompotą suvartoti reikia per metus.

AGRASTŲ KOMPOTAS SU ERŠKĖTROŽĖMIS


Jums prireiks:
3 kg agrastų, 1 stiklinė erškėtrožių žiedlapių, 400-500 g cukraus, 1 l. vandens.

Veiksmai:
Uogas subadyti arba užpilti atvėsintu vandens ir cukraus sirupu ir palaikyti 6-8 val.Gerai nuplautus žiedlapius kartu su paruoštais agrastais sudėti į stiklainius ir užpilti karštu sirupu.Pasterizuoti 85°C temperatūroje 1 l talpos stiklainius 15-20 min. Vietoj erškėtrožių žiedlapių galima naudoti stipriau kvepiančių rožių žiedlapius, jeigu jos augo švarioje vietoje, toli nuo kelio ir nebuvo purkštos jokiomis cheminėmis medžiagomis.

Duonos gira


Jums prireiks:
100g pakepintos duonos, 110g cukraus, 1,5g sausų mielių, 5g neplautų razinų

Veiksmai:

Užpilti 784g verdančiu vandeniu 100g pakepintos duonos ir palikti pastovėti. Po to nukošti, suberti 110g cukraus,  1,5g sausų mielių ir gerai išmaišyti, po to sumesti 5g neplautų razinų.

 

Vincentas Sakas 

Mėlynasis pusryčių kokteilis


Jums prireiks:
1nuluptas ir supjaustytas bananas
100 g mėlynių
150 ml granatų sulčių.

Veiksmai:
Viską suplak plaktuvu ir, kad neišsisluoksniuotų, nedelsdama išgerk