Jums prireiks:
4-5 baklažanai
0,25 puodelio šviesaus sojų padažo
1 šaukštas juodo acto
2-3 šaukšteliai čili aliejaus
2-3 skiltelės česnako
3-4 šaukšteliai sezamo aliejaus
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis cukraus

Veiksmai:
1. Perpjaukite baklažanus taip, kad jie tilptų į garintuvą. 2. Sudėkite juos į garintuvą, be lėkštės. Jei įdėsite su lėkšte, baklažanai apačioje nebus gerai išvirę. 3. Virkite baklažanus garuose 15-20 minučių. 4. Susmulkinkite česnaką. 5. Dubenyje sumaišykite sojos padažą, actą, čili aliejų, česnaką, sezamo aliejų, druską ir cukrų. Pastaba: Valgydami supjaustykite baklažanus mažais gabaliukais, kuriuos merkite į padažą. Būkite atsargūs – patiekalas gana aštrus. Vietoje virimo garuose, galima tiesiog virti. Verdant garuose išlieka natūralesnis skonis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>