Jums prireiks:
60 vnt forminių sausainių [man patinka Citrininiai];
mirkymui-apie 200 ml pieno;
masei-400-500 gr varškės,
200 gr grietinėlės sviesto,
100-200 gr cukraus [pagal skonį],
pusė citrinos sulčių, kas mėgsta-apie 50 gr razinų;
papuošimui- 100-200 ml kokoso drožlių bei spalvoto šokolado gabaliukai arba 200 gr konditerinio šokolado [naudoju Silberblock]

Veiksmai:
Masės paruošimas: 1. Ištrinti sviestą su cukrumi iki vientisos masės; 2. Ją sumaišyti su ištrinta varške; 3. Supilti išspaustos citrinos sultis ir labai gerai permaišyti [galima ir su mikseriu]. Sausainius trumpam įmerkti į dubenėlį su pienu. Ant sviestinio popieriaus iškloti pirmąją eilę sausainių iš 20 vnt. Dėti pusę varškės masės. Nespaudžiant sudėti antrą suvilgytų sausainių eilę. Ant jos- likusią varškės masę. Ant viršaus-tokią pat trečiąją suvilgytų sausainių eilę. Truputėlį paslegiu ir kelioms valandoms padedu i šaldytuvą. Šonus bei viršų apibarstau drožlėmis ar aplieju ištirpdytu virš garų šokoladu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>